Un tânăr care și-a cumpărat un permis italian fals, depistat de un filtru rutier la Horodnic de Sus


La 26.10.2019, echipajele de poliție din cadrul Secției nr. 3 de Poliție Rurală Marginea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au efectuat un filtru rutier pe raza comunei Horodnic de Sus, la intersecția DN 2E cu drumul comunal 45.
Astfel, în jurul orelor 21.20, a fost oprit un autoturism care se deplasa pe DC 45, raza comunei Horodnic de Sus, pe direcția centrul comunei – com. Marginea.
Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat de 29 ani domiciliat în comuna Horodnic de Sus, acesta prezentând permisul de conducere categoria B, eliberat de autoritățile italiene la 25.09.2018, certificatul de înmatriculare al autoturismului și polița RCA.
În urma interogării bazei de date, s-a stabilit că permisul de conducere prezentat, nu figurează în evidențe.
Totodată s-a stabilit că bărbatul nu este posesor de permis de conducere românesc, existând suspiciuni cu privire la faptul că permisul prezentat este fals.
Permisul de conducere a fost reținut în vederea efectuării unei examinări criminalistice.
În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, complicitate la „falsul material în înscrisuri oficiale”, „uzul de fals” și „fals material în înscrisuri oficiale”, cauza urmând a fi soluționată procedural de către Postul de poliție Horodnic de Sus.
Mai nouă Mai veche