Scandal într-o sală de păcănele din Rădăuți. Agent de pază reținut după ce a amenințat doi clienți cu un pistol deținut ilegal


La 26.11.2019, ora 21.37, Poliţia municipiului Rădăuţi a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” de un bărbat de 28 de ani din comuna Izvoarele Sucevei, angajat al unui casino din localitate, despre faptul că, a fost amenințat de un bărbat de 34 de ani din localitate, care avea asupra sa un pistol.

În urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, agresorul a fost identificat pe strada Piața Unirii, însă, în urma controlului corporal a fost găsit doar un toc gol pentru pistol, acesta declarând faptul că, arma a dus-o la domiciliu.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce se afla în serviciu, agresorul, angajat al unei firme de pază, l-a observat pe bărbatul de 28 de ani și pe fratele acestuia, cu care a avut un schimb de replici neprincipiale, după care, s-a deplasat la locuința din municipiul Rădăuți unde stă fără forme legale și a luat pistolul cu gaze, a revenit la cazinou cu un autoturism și i-a amenințat cu arma pe cei doi.

Ulterior, agresorul a ieșit și a lovit cu un baston telescopic oglinda autoturismului victimei de 28 de ani pe care a distrus-o.
Pe timpul cercetărilor, polițiștii au identificat în zona producerii incidentului autoturismul condus de un localnic cu care s-a deplasat agresorul și în care se aflau alți doi bărbați, iar în urma controlului, în portiera mașinii a fost găsit un pistol cu gaze și mai multe cartușe în încărcător, armă despre care, cei trei au declarat că nu știau când a fost pusă de bărbatul de 34 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul de 34 de ani nu figurează ca fiind deținător legal de armă.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, „amenințare” și „distrugere”, suspectul fiind reținut de polițiști pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.
Mai nouă Mai veche