Un individ beat a furat o mașină lăsată la vânzare într-o benzinărie din Burdujeni, dar a fost prins de polițiști


La 26.11.2019, ora 18.12, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Suceava a identificat pe str. Calea Unirii, la intersecția cu strada Mircea Damaschin din cartierul Burdujeni, autoturismul condus de un bărbat de 48 de ani din comuna Todirești care nu avea montate plăcuțele cu numărul de înmatriculare și prezenta avarii la partea frontală.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, interogând bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar autoturismul nu este înmatriculat în România.

În urma investigațiilor, polițiștii au stabilit faptul că, autoturismul a fost sustras în cursul zilei, în jurul orei 18.05 din parcarea amenajată în proximitatea unei benzinării situată pe Calea Unirii în municipiul Suceava, unde a fost lăsat cu cheile în interior, în vederea vânzării, de către persoana vătămată, un localnic de 41 de ani.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și ”furt în scop de folosință”, suspectul de 48 de ani fiind reținut de polițiști pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.
Mai nouă Mai veche