Buletin de presă, 12 ianuarie 2020 - IPJ Suceava

Prevenirea violenței domestice – Prioritate a polițiștilor suceveni și în anul 2020

După intratrea în vigoare a modificărilor legislative la finalul anului 2018, în anul 2019, polițiștii suceveni au emis peste 100 de ordine provizorii de protecție și au dispus inclusiv măsuri preventive privative de libertate față cei care au încălcat aceste ordine.
Și în anul 2020, prevenirea violenței domestice constituie o prioritate pentru polițiști, asigurarea unui climat familial optim pentru dezvoltarea copiilor și siguranța în familie fiind obiective urmărite în cadrul programelor și campaniilor care se vor desfășura în acest an.
Și în cursul zilei precedente polițiștii au emis un ordin provizoriu de protecție.
La 11.01.2020, ora 15.15, polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112, despre faptul că la locuința unei femei de 55 ani, din comuna Pojorâta, s-a produs un scandal pe fondul consumului de băuturi alcoolice.
Din verificările efectuate s-a stabilit că femeia și un bărabat de 44 de ani sunt într-o relație de concubinaj de aproximativ 7 ani de zile, locuind la domiciliul acesteia în comuna Pojorâta.
La 11.01.2020, ora 13.00 între cei doi s-a produs o ceartă pe fondul consumului de alcool din partea concubinului, acesta amenințând-o pefemeia de 55 de ani, distrugând un ochi de geam și aplicându-i victimei mai multe lovituri cu palma.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,violență în familie”, ,,amenințare” și ,,distrugere”.
După aplicarea chestionarului de către polițiști, sS-a emis ordin provizoriu de protecție față de bărbatul de 44 ani, care a intrat în vigoare la 11.01.2020, ora 18.00 și încetează la 16.01.2020, ora 18.00.


Bărbat bănuit de comiterea unui furt identificat de polițiști

La 11.01.2020, în urma continuării cercetărilor în cauza privind furtul comis în perioada 05.01.-10.01.2020 din locuința unui bărbat de 25 de ani din comuna Zamostea, plecat în cursă în străinătate, cu un prejudiciu de circa 1.500 lei, polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți au reușit identificarea persoanei bănuite de comiterea faptei ca fiind tatăl părții vătămate, un bărbat de 54 de ani din aceeași localitate, care locuiește într-o anexă a imobilului.
Cu ocazia audierilor, suspectul a recunoscut comiterea faptei și a declarat faptul că a înstrăinat bunurile sustrase către persoane necunoscute, urmând a se continua cercetările pentru recuperarea acestora.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 11.01.2020, în jurul orei 23.30, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe DJ 174D din comuna Şaru Dornei, autoturismul condus de un localnic de 38 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 11.01.2020, ora 22.40, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control pe DC 59 din comuna Adâncata, autoturismul condus de un localnic de 27 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.