14,1 metri cubi de lemn de foc foioase confiscat de polițiști și amendă de cinci mii de lei aplicată unei firme după ce au fost descoprite date false într-un aviz de însoțire


Miercuri, 11 martie 2020, echipajul de poliție din cadrul SPR 3 Marginea a oprit pentru control pe drumul comunal neclasificat Tecioara, de pe raza comunei Horodnic de Sus, o autoutilitară marca Man încărcată cu material lemnos. Șoferul a prezentat pentru control avizul de însoțire secundar din 11.03.2020, emis de SC CALMAR SRL Marginea, cu punct de descărcare localitatea „Horodnic”, având înscrisă cantitatea de 14,10 m.c. lemn foc foioase.

S-a procedat la interogarea aplicației, constatându-se astfel că a fost introdus un alt punct de descărcare decât cel consemnat în documentul prezentat, respectiv „Putna”.

Autoutilitara a fost însoțită la punctul de descărcare „Atelier Împletituri” din cadrul O.S. Marginea, unde s-a procedat la inventarierea materialului lemnos aflat în autoutilitară, de către personalul silvic din cadrul O.S. Marginea, constatându-se că, aceasta transporta cantitatea de 14,10 m.c. lemn foc esență foioase, în valoare de 2383 lei, materialul lemnos neavând proveniență legală în acest caz.

S-a luat măsura sancționării contravenționale a SC CALMAR SRL cu amendă în valoare de 5.000 lei, precum și măsura complementară a confiscării cantității de 14,10 m.c. lemn foc foioase, materialul lemnos fiind predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.
Mai nouă Mai veche