35 de persoane izolate la Cernăuți după primul caz confirmat de coronavirus. Pacientul a aterizat la Suceava călătorind din Italia și a trecut granița prin Vama Siret



35 de persoane au fost plasate în carantină la Cernăuți, după ce primul pacient din Ucraina a fost diagnosticat cu coronavirus, transmite Obozrevatel.ua. Potrivit sursei, bărbatul care a fost diagnosticat cu coronavirus s-a afalt în contact cu aceste persoane.

De asemenea, a fost izolată și soția bărbatului infectat.

Se menționează că pacienții au fost internați în spitale diferite „pentru a evita panica”. Pacientul diagnosticat cu coronavirus este internat la Secția de boli infecțioase a Spitalului Clinic Regional din Cernăuți. Starea sănătății lui este de gravitate medie, potrivit medicilor.

Bărbatul a ajuns la Cernăuți după un sejur de cinci zile în Italia. El a aterizat săptămâna trecută, miercuri, pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava, la bordul cursei Bergamo-Suceava, și apoi a trecut cu mașina prin Vama Siret.

Serhii Osaciuk, șeful Administrației Regionale de Stat Cernăuți, a anunțat că instituția colaborează cu autoritățile române pentru a stabili dacă și alți cetățeni ucraineni s-au aflat în avionul cu care a călătorit persoana confirmată cu coronavirus.

Citește și:

Mai nouă Mai veche