Bărbatul cu Coronavirus din Cernăuți a aterizat pe Aeroportul Suceava venind din Italia și a trecut granița cu mașina prin Vama Siret

Ministrul ucrainean al Sănătăți, Viktor Lyashko, a anunțat, marți, că primul caz de coronavirus din Ucraina a fost confirmat la un pacient internat într-un spital din Cernăuți. Ministrul a anunțat că este vorba despre un bărbat care a călătorit recent, împreună cu soția lui, în Italia.

Conform informațiilor publicate de autoritățile ucrainene, bărbatul a plecat în Italia vineri, 21 februarie, și s-a întors miercuri, 26 februarie.

Din informațiile pe care le deținem, familia din Cernăuți a ajuns cu mașina la Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava, vineri, 21 februarie, și s-a îmbarcat în cursa Suceava - Bergamo operată de WizzAir.

După cinci zile petrecute în nordul Italiei, bărbatul și soția lui au revenit în România tot cu avionul, miercuri, 26 februarie, pe ruta Bergamo - Suceava. În avion se aflau aproximativ o sută de călători.

Pe Aeroportul Suceava cele două persoane nu prezentau temperatură crescută sau alte simptome specifice.

„La 26 februarie, bărbatul a aterizat pe un aeroport din România. La aeroport, i-a fost verificată temperatura. Bărbatul avea temperatura normală. După, el s-a întors la Cernăuți prin punctul terestru de trecere a frontierei”, a spus ministrul Viktor Lyashko.



Bărbatul și soția lui au plecat cu mașina spre casă și au tranzitat în aceeași zi Vama Siret.

În Ucraina, acesta a declarat că s-a întors dintr-o zonă de risc, a complet un chestionar și s-a angajat să rămână izolat la domiciliu.

„Soțul și soția au stat izolați la domiciliu și, după două zile de auto-izolare, bărbatul a prezentat simptome care sugerau o posibilă boală declanșată de infecția cu coronavirus. Conform procedurilor care i-au fost comunicate, acesta a informat imediat medicul de familie”, a mai spus ministrul Viktor Lyashko.



Vineri, 28 februarie, bărbatul a prezentat primele simptome privind o posibilă infecție. Acesta a rămas la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie.

Sâmbătă noapte, starea bărbatului s-a agravat și acesta a fost transportat cu o ambulanță la un spital din Cernăuți.

Analiza probelor biologice recoltate de la pacient a confirmat prezența noului coronavirus.

Autoritățile ucrainene au informat deja autoritățile române despre acest caz. Conform procedurii, instituțiile statului trebuie acum să reconstituie traseul bărbatului și să identifice toate persoanele cu care a intrat în contact.

Până la ora transmiterii acestei știri autoritățile române nu au avut nicio reacție cu privire la această situație.
Mai nouă Mai veche