Al doilea caz de coronavirus confirmat în județul Suceava


Ministerul Sănătății a anunțat, luni, că până luni dimineață, la ora 10.00, în România au fost confirmate 158 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Printre noile cazuri se numără și un tânăr din județul Suceava. 

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 19 noi cazuri de îmbolnăvire, dintre care unul în județul Suceava. Cele 19 persoane depistate au vârsta cuprinsă între 19 și 54 ani, sunt în carantină sau autoizolare. În continuare cele mai multe dintre aceste noi cazuri au călătorit în Italia, 2 dintre ele în Austria și Germania.

Persoana confirmată din județul Suceava este un tânăr de 35 de ani, întors recent din Italia, din Cajvana, aflat în izolare la domiciliu. Tânărul a fost internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.008 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 15.546 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.
Mai nouă Mai veche