Platformă pentru sprijinirea afacerilor locale din Rădăuți afectate de pandemia Covid-19



Lumea, țara și orașul nostru trec prin vremuri dificile, dar ține și de noi și de responsabilitatea noastră să depășim cu toții aceste vremuri grele.

Cadrele medicale sunt în prima linie și le mulțumim pentru asta. În același timp, sectoare importante din economie sunt afectate direct de pandemia de CoronaVirus: sectorul turismului, sectorul HORECA (hoteluri, restaurante, cafenele).

Miercuri, autoritățile au anunțat închiderea hotelurilor, cafenelelor și a restaurantelor, pentru a preveni răspândirea virusului. Astfel de măsuri dificile au un impact direct asupra angajaților și economiei locale. În Mun. Rădăuți, unii patroni deja au trimis angajații acasă, în concediu fără plată, alții le-au redus norma de lucru sau au stabilit un sistem de rotație, însă cu siguranță impactul economic asupra acestor afaceri, angajaților și familiilor lor se simte deja.

De la o idee discutată într-un chat, în ultimele 36 de ore, voluntari și prieteni ai asociației Rădăuțiul Civic (Dana Cernăucean, Nicu Spînu, Dana Haiura, Luca Ciubotaru, Andreea Papuc, Paul Coman) au lucrat la o platformă pe care o lansăm astăzi pentru a încuraja comenzile la domiciliu sau cu ridicare de la sediu pentru restaurantele, cofetăriile și cafenelele din Rădăuți. Veți regăsi pe pagină meniurile restaurantelor despre care știm că încă funcționează și detaliile despre comenzi.

Platforma este disponibilă aici și încurajăm cetățenii să o folosească cu încredere: https://restaurante.radautiulcivic.ro/

Să rămânem solidari și să urmăm indicațiile autorităților, renunțând la orice deplasări sau interacțiuni care nu sunt neapărat necesare! Trebuie să trecem cu bine peste această încercare!

Asociația „Rădăuțiul civic”
Mai nouă Mai veche