Poliția cercetează cum directorul medical de la Suceava a operat un pacient deși „era simptomatic” și tocmai făcuse testul COVID-19



Mircea Macovei a pus o proteză de șold în ziua în care a fost testat pentru COVID-19, fără să aștepte însă să-i vină rezultatul. ”Era o pilă a lui”, spun colegii. Acesta prezenta deja simptome, iar colegii l-au rugat să nu facă operația. Acum este depistat pozitiv cu coronavirus și internat în spital la Infecțioase.

Pe listele celor pozitivi apare doar un Mircea Macovei, dar ca asistent, 33 ani, “deși Macovei e internat la infecțioase, iar altul cu numele lui nu e-n spital” 

La începutul săptămânii, directorul medical Mircea Alexandru Macovei le ceruse printr-un SMS tuturor cadrelor medicale de la SJU Suceava să se prezinte la muncă, indiferent dacă sunt pozitive sau nu. Acesta le-a amenințat că le rupe contractele de muncă altfel. Speriați de pierderea slujbei, oamenii au venit, cu riscul de a se infecta.

Doctorul a mințit că toți trebuie să vină la muncă în baza unui ordin de ministru inexistent.

Mircea Macovei a fost și el infectat cu coronavirus și se află, în acest moment, internat în pavilionul boli infecțioase al spitalului Județean Suceava. Iar cadrele medicale povestesc dedesubturile SMS-ului venit luni: medicul ortoped a fost unul dintre primii doctori cu simptome de coronavirus de la Suceava și a fost testat în weekend, după care a operat.

Apare “asistentul” Mircea Macovei

Totuși, deși era simptomatic, el a insistat să facă o operație duminică, prin care a pus o proteză de șold. Nu era de gardă, “era medicul Rareș Voinea”, însă colegii spun că persoana operată era “o promisiune”.

Luni i-a venit și lui rezultatul, ca pozitiv, fiind unul dintre primii 92 de angajați ai Spitalului Județean de Urgență Suceava care au fost găsiți cu COVID-19.

Totuși, pe listele cu medici, asistente, infirmiere și brancardieri, medicul ortoped Mircea Macovei nu apare. Nu apare nici ca medic, nici ca asistent medical.

Apare, în schimb, asistentul Mircea Macovei, 33 ani. “Nu știm de niciun asistent Mircea Macovei în spital. Noi știm că așa a fost trecut medicul Macovei, tocmai pentru a nu avea de suferit dacă se va afla de operația făcută duminică. El trebuia să fie în izolare. Nu avea ce căuta la spital”.



Mai mult, medicii și asistentele de la Suceava atrag atenția că, în cazul tabelului, restul datelor coincid. Și cea în care i-au fost recoltate probe, și cea în care a fost internat, 22, respectiv 23 martie 2020.

Mai mult, medicii spun că “autoritățile știu deja de ipoteză și fac verificările necesare”.

În cazul Suceava a fost deschis un dosar penal in rem.

Reporterii ziarului Libertatea au încercat să obțină reacția medicului Mircea Macovei. Acesta n-a răspuns la telefon, apoi a citit toate mesajele de pe WhatsApp, fără să răspundă la ele până la apariția articolului.
Mai nouă Mai veche