Dinu ZARĂ: „Praful de stele de pe umerii lui Vasile Rîmbu s-a risipit!”



Praful de stele de pe umerii lui Vasile Rîmbu s-a rispit. Bula colorată de săpun formată de zeci de articole laudative la adresa managerului Spitalului Județean Suceava s-a spart.

Vedem acum efectele unui management autocrat, arogant, plin de sine, autosuficient. Vedem rezultatele stării de teroare instaurată la Spitalul Județean. Îngroziți de frică, înspăimântați de răzbunarea unui manager ținut în brațe până în pânzele albe de Gheorghe Flutur, angajații spitalului au tăcut din gură. Au tăcut, au răbdat, au îndurat și nu au avut curajul să spună ce le lipsește.

Au fost trimiși pe front, în prima linie, cu pieptul gol, fără materiale și echipamente. Au fost expuși riscurilor inutile, au fost chemați la ședințe cu zeci de persoane, au fost tratați ca simplă carne de tun.

Acum vedem efectele. Zeci de medici, asistenți și personal auxiliar sunt infectați cu coronavirus. Și probabil sunt mult mai mulți. Dar nu toți sunt testați. Iar multe teste sunt făcute cu prioritate pentru lideri politici, pentru pile, pentru persoane din afara spitalului, în timp ce rezultate ale unor angajați ai spitalului sunt așteptate cu zilele.

Oricâte clădiri ar fi construite, oricâte fântâni arteziene muzicale ar fi inaugurate, oricâte panglici ar fi tăiate nu compensează atitudinea execrabilă față de personalul spitalului.

Nu vedem nicio reacție din partea Consiliului Județean Suceava, în subordinea căruia se află Spitalul Județean. Vedem în schimb că praful de stele de pe umerii managerului Vasile Rîmbu s-a risipit.


Citește și:
Mai nouă Mai veche