Un șofer beat a furat încasările de la Pecopan Frasin și a plecat la plimbare cu o mașină fără numere de înmatriculare


Miercuri, 18 martie, ora 18.00, polițiștii au fost sesizaţi telefonic despre faptul că în zona Bucșoaia circulă un autoturism VW Passat, care are avarii și nu are numere de înmatriculare. Cu ocazia verificărilor efectuate pe raza orașului Frasin, zona Suha s-a identificat autoturismul VW Passat, care nu avea montate plăcuțe de înmatriculare, fiind condus de către Ioan Petrea, de 58 ani, din Pașcani, județul Iași, care emana halenă alcoolică.

De asemenea, în timpul verificărilor, polițiștii din cadrul Poliției Frasin au fost sesizați telefonic despre faptul că Petrea Ioan ar fi sustras 2.650 de lei de la Stația Peco a SC PECOPAN SERV, din oraș Frasin.

S-a procedat la controlul corporal al șoferului, iar asupra sa au fost găsite următoarele bunuri: un portofel în care avea suma de 308 lei, suma de 2.200 se aflau intr-un buzunar de la geaca.

Petrea Ioan a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de 0.88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu această ocazie Petrea Ioan a declarat verbal faptul că în data de 16.03.2020 a fost depistat de către polițiștii Poliției Oraș Frasin conducând autoturismul în stare de ebrietate, fără asigurare obligatorie valabilă și că i-a fost reținut permisul de conducere, certificatul de înmatriculare al autoturismului și numerele de înmatriculare ale acestuia. De asemenea, Petrea Ioan a declarat verbal faptul că a sustras de la Stația Peco a SC.PECOPAN SERV din orașul Frasin, o sumă de bani dintr-un sertar, profitând de neatenția gestionarului, după care a plecat la volanul autoturismului său în zona Bucșoaia, unde a făcut cumpărături, ulterior fiind identificat de Poliție.

Având în vedere această situație, Petrea Ioan a fost condus la Spitalul Gura Humorului unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În baza probatoriului administrat s-a dispus măsura preventivă a reținerii pentru 24 ore, începând de la 19.03.2020, ora 02.00, acesta fiind introdus în CRAP al IPJ Suceava.

Ulterior, prin Încheierea nr. 28/2020 Judecătoria Gura Humorului, față de inculpat s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile, începând de la data de 20.03.2020 până la data de 18.05.2020, instanța stabilind ca organ de supraveghere Poliția Municipiului Pașcani, jud. Iași.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „furt”, „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche