Ce scrie Euronews despre situaţia dramatică din SuceavaEuronews a dedicat vineri un articol situaţiei dramatice cu care se confruntă municipiul şi judeţul Suceava care are „de două ori mai multe cazuri de coronavirus decât oricare altă regiune din România”.

Deşi populaţia judeţului reprezintă aproape o treime din populaţia capitalei, Bucureşti, rata de infecţie în Suceava este dramatică în comparaţie cu restul României, însemnând aproximativ 30% din numărul total de cazuri înregistrate în toată ţara, cu 1.529 de cazuri de COVID-19, se menţionează în articol.

Zona a fost catalogată ca fiind cea mai importantă zonă fierbinte de infecţie din ţară, iar unele mass-media naţionale au etichetat regiunea „Lombardia României”, scriu jurnaliştii Euronews.

Oraşul Suceava, care are peste 100.000 de locuitori, şi opt comune înconjurătoare au fost puse sub carantină la 31 martie, după ce o ordonanţă militară a fost emisă de Ministerul de Interne, iar poliţia şi forţele armate patrulează zonele în carantină.

Toate zborurile, conexiunile de tren şi rutele de transport public către Suceava au fost suspendate, iar circulaţia în oraş este, de asemenea, strict reglementată, scriu jurnaliştii Euronews.

Autorităţile au adus doctori militari şi sprijin suplimentar din partea clinicilor universitare din Iaşi pentru a putea gestiona situaţia, se mai arată în articol.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.