Comunitatea Creștină Baptistă Suceava reacționează după afirmațiile iresponsabile ale afaceristului Adrian PorumboiuComunitatea Creștină Baptistă Suceava a reacționat, marți, după ce afaceristul Adrian Porumboiu a afirmat, într-o intervenție la televiziunea Telekom Sport, că infecțiile cu coronavirus de la Spitalul Județean Suceava ar fi fost cauzate de membri ai comunității.

Comunitatea Creștină Baptistă Suceava:

În atenţia domnului Adrian Porumboiu şi a redacţiei Telekom Sport

Cu adâncă mâhnire am luat la cunoştinţă despre declaraţiile transmise ieri, luni, 06.04.2020, prin care aduceţi acuzaţii grave la adresa credincioşilor baptişti din oraşul şi judeţul Suceava.

În articolul publicat afirmaţi în mod eronat că motivul pentru situaţia dramatică de la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava este faptul că foarte mulţi credincioşi baptişti nu au respectat regulile împotriva răspândirii Covid-19:

"Au intrat foarte mulţi pocăiţi care n-au respectat nimic, s-au întrunit, s-au întrunit până au doborât un sistem medical adevărat. La Suceava totul a pornit de la nişte adunări ale baptiştilor, apoi, de acolo, s-a împânzit prin spital, ca Vodă prin lobodă. Nu au avut echipamentele şi s-au ales cu o adevărată dramă"

În urma acestor opinii nefericite ne vedem nevoiţi să facem următoarele precizări:

1. Nu poate nega nimeni faptul că în această perioadă fără precedent unii concitadini nu au reuşit să se conformeze în totalitate regulilor impuse de către autorităţi. Dar de aici şi până la a acuza o anumită categorie a populaţiei şi de a reduce cauzele întregii crize medicale la o anumită confesiune religioasă este o cale infinit de lungă, de neacceptat şi de neconceput.

2. Dumneavoastră afirmaţi că “mulţi pocăiţi au doborât un sistem medical adevărat.” Considerăm că doar organele abilitate pot stabili cu exactitate ce anume a “doborât” sistemul medical din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. În lumina anchetei făcute până acum nu reiese că sistemul medical a fost “doborât” de către pacienţii spitalului, cu atât mai puţin de o anumite categorie confesională de pacienţi.

3. Poate că una dintre problemele majore care au stat la baza crizei de la Suceava se regăseşte chiar în declaraţia dumneavoastră atunci când afirmaţi că cei din spital “nu au avut echipamentele” de care aveau nevoie pentru a face faţă unei astfel de situaţii. Sunt deja binecunoscute lipsurile care au făcut ca sistemul medical să fie “doborât”. Lucrul acesta este confirmat chiar şi la ora actuală de anunţul umanitar prin care spitalul “roagă toate companiile pharma să ajute cu materiale si echipamente de protecţie” şi apelează la populaţie pentru susţinere financiară prin sponsorizare. (http://www.spitaluljudeteansuceava.ro/)

4. Pocăiţii nu doresc să “doboare” nimic altceva decât ceea ce condamnă Dumnezeu, şi anume păcatul. Acesta poate fi “doborât” doar prin pocăinţă şi credinţă în moartea mântuitoare a Domnului Isus Hristos. Fără acestea, orice om va fi “doborât”, mai de vreme sau mai târziu, de consecinţele propriilor păcate.

5. Ca şi credincioşi creştini baptişti, nu doar ne rugăm pentru bolnavi şi cadrele medicale, ci suntem direct implicaţi în lupta împotriva coronavirozei Covid-19 prin donaţii financiare şi nu în ultimul rând prin medicii, asistentele, infirmierele şi voluntarii care provin din bisericile baptiste. Baptiştii au fost dintotdeauna cetăţeni responsabili, loiali şi care, în ascultare de Dumnezeu, participă alături de ceilalţi cetăţeni la pacea şi prosperitatea ţării lor.

În speranţa că aceste informaţii vă vor ajuta să aveţi o perspectivă cât mai corectă a lucrurilor, vă solicităm retragerea afirmaţiilor publicate pe platformele publicaţiei dumneavoastră.

Vă mulţumim pentru colaborare şi vă dorim paza şi ocrotirea Dumnezeului Atotputernic peste vieţile şi familiile dumneavoastră.

În numele Comunităţii Creştine Baptiste Suceava,

Vicepreşedinte: Pastor Iosif Mirăuţă
Secretar: Pastor Cătălin Croitor

Niciun comentariu

Un produs Blogger.