Cum au rămas cinci camerunezi blocați în Fălticeni pe perioada pandemiei de COVID-19

Cei cinci camerunezi legitimați la echipa Șomuz Fălticeni, din județul Suceava, în Liga 3, vor rămâne în România pe toată durata pandemiei de COVID-19.



Jucătorii Stephane Toukam, Christ Afalna, Wilfred Njindja, Franck Tchassem și Alexandre Song rămân cazați la internatul Liceului Agricol din Fălticeni, pentru că Șomuz nu-și permite să le plătească avionul până în Camerun.

Șomuz Fălticeni vrea să se bazeze pe cei cinci camerunezi la reluarea campionatului, indiferent de data la care se va întâmpla acest lucru: "Împreună cu colegii mei am decis că varianta cea mai bună este ca ei să rămână în România. În primul rând, costurile deplasării lor cu avionul până în Camerun și înapoi ar fi depășit posibilitățile din acest moment ale clubului.

Mai mult, am fi riscat să nu putem conta pe ei la reluarea competiției, pentru că nu știm cum ar fi evoluat lucrurile din România în raport cu situația din Camerun și din celelalte țări pe care ar fi trebuit să le tranziteze la întoarcere.

Așa că stau bine merci la Fălticeni, unde s-au acomodat excelent și nu le lipsește nimic", a spus directorul sportiv al echipei Șomuz Fălticeni, Iulian Darabă, conform sursei citate.

„A contat și întoarcerea românilor din zonele fierbinți ale Europei!”


Dorin Goian (39 de ani), fost jucător la Steaua și la echipa națională, a explicat la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport, care este situația la Suceava. Ex-fotbalistul este în carantină alături de familie și descrie lucrurile ca fiind ”critice”.

”Totul a plecat de la Spitalul Județean. Acolo s-au luat decizii mai puțin inspirate. Au fost puși la un loc medicii și asistentele deja contaminate cu cei sănătoși sau care aveau doar anumite simptome. Așa s-a transmis infecția mai departe către toate cadrele medicale. De acolo a pornit focarul.

A contat și întoarcerea acasă a românilor din zonele fierbinți ale Europei, Italia și Spania. Și așa a ajuns Suceava în această situație. E păcat, pentru că spitalul local are aparatură de ultimă generație, posibilitatea de a face intervenții complexe. Dar s-a ajuns aici, nu există nici echipamente de protecție”, a explicat ”Goe”.

Ordonanța militară 6 | Carantină totală la Suceava

Suceava, unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus din România, peste un sfert din cele confirmate până acum, a intrat recent în carantină totală.

Se instituie pe perioada stării de urgență măsura de carantinare a orașului Suceava și a încă 8 comune limitrofe, conform Ordonanței militare 6. Este vorba despre Adâncata, Salcea, Ipotești, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei.

De asemenea, a fost decisă stabilirea unei zone de protecţie asupra unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava.

Va fi permisă intrarea și ieșirea transportului de marfă, a persoanelor care nu locuiesc în zonă, dar desfășoară activități economice.

Firmele de transport feroviar de persoane nu vor vinde bilete pentru transportul călătorilor în zona carantinată.

Mai nouă Mai veche