Garda Forestieră nu a găsit nicio neregulă în cazul garniturii de tren plină cu lemn pentru export



Garda Forestieră Suceava:

Având în vedere postarea pe o rețea de socializare a unui material foto/video, cu un transport cu containere închise, pe calea ferată din zona Dornești - Suceava, în data de 30.03.2020, Garda Forestieră Suceava s-a autosesizat, drept pentru care a solicitat sprijin în efectuarea verificărilor Poliției Transporturi Feroviare, Secția Regională de Poliție Transporturi Iași, Serviciul Județean de Poliție Transporturi Suceava, pentru efectuarea verificărilor ce se impun, fiind suspiciunea existenței unui posibil transport ilegal de materiale lemnos, așa cum era prezentat în postarea respetivă.

Prin adresa nr. 6784/31.03.2020, Garda Forestieră a solicitat Poliție Transporturi Suceava documentele care însoțeau transportul feroviar identificat din imaginile video având numărul de identificare 1530400843-5RO UTZ, în cazul în care se transporta materiale lemnoase, deoarece transportul era compus din containere închise transportate pe vagoane pe calea ferată iar din imagini nu se putea stabili tipul de marfă transportată.

Prin adresa 3.187.365/08.04.2020, înregistrată la Garda Forestieră Suceava cu nr. 7304/08.04.2020, Serviciul Județean de Poliție Transporturi Suceava ne comunică faptul că transportul feroviar la care se face referire este identificat cu nr. 50462 cu plecare din stația CFR Dornești la data de 30.03.2020 cu destinația Constanța Ferry Boat, în data de 31.03.2020. Din documentele puse la dispoziție, respectiv scrisoarea de trăsură – Trafic intern, care însoțea transportul respectiv, rezulta faptul că marfa transportată era reprezentată de materiale lemnoase cât și produse care nu fac parte din categoria materialelor lemnoase, panouri de lemn stratificat, blaturi de masă, stâlpi din lemn stratificat, materiale lemnoase prelucrate, expeditorul mărfurilor containerizate fiind o societate cu punctul de lucru în Rădăuți, jud. Suceava.

Din verificările efectuate în cooperare cu reprezentanții Poliției Transporturi rezultă faptul că mărfurile transportate erau însoțite de documentele necesare fiind acceptate de către cei în drept în vederea efectuării exportului.

Inspector Şef,
Mihai GĂȘPĂREL
Mai nouă Mai veche