Legăturile cu PNL ale directorului medical de la Suceava: soția lui e membru de partid, iar medicii spun că e ținut în spate de un deputat liberal

Victorina Macovei, soția managerului medical de la Suceava, este membru activ în PNL. „La cât mai multe proiecte frumoase împreună”, îi urau noile colege din Organizația Femeilor Liberale, anul trecut, când s-a înscris în partid, scrie Libertatea.

Posibila repunere în funcția de director medical a ortopedului Mircea Macovei a stârnit nemulțumire în rândul medicilor de la Suceava, acesta fiind cel care chemase la spital cadrele medicale, indiferent dacă erau ori nu infectate, indiferent dacă aveau ori nu simptome, la spital, pe 23 martie 2020.

Tot el, cu o zi înainte de acea ședință, operase un pacient, deși avea simptome COVID-19 și își făcuse testul, iar rezultatul avea să vină pozitiv a doua zi.

Medicul disident Anatol Burlacioc, care a punctat că Macovei “este sluga lui Rîmbu”, managerul înlăturat de la Suceava, s-a întrebat dacă sunt adevărate legăturile strânse dintre Macovei și deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan.

Nu e singura legătură a medicului cu partidul aflat la guvernare.



“La cât mai multe proiecte frumoase” 

Astfel, soția sa, Victorina Macovei, este membră PNL de anul trecut. Intrarea în partid a fost salutată de Organizația de Femei Liberale Suceava pe 22 iunie 2019.

“Mereu oameni noi vin către PNL. Astăzi împreună cu câteva colege din OFL le-am urat ,«Bun venit în PNL» doamnelor Victorina Macovei și Lăcrămioara Stejar!! La cât mai multe proiecte frumoase împreună în OFL să avem, stimate colege!!!”, a sunat mesajul de bun venit, alături de 3 fotografii, una de grup și una în care președintele organizației, Cătălina Culipei, le introduce pe cele două noi membre.

De-a lungul ultimelor luni, soția lui Macovei, și ea medic de profesie, a apărut în imagini cu Raluca Turcan, lider al grupului PNL din Camera Deputaților, și a îndemnat, pe Facebook, ca urmăritorii ei să voteze cu Klaus Iohannis.
Mai nouă Mai veche