O femeie care pleca în Germania este cercetată penal după ce și-a schimbat reşedinţa cu două zile înainte, din municipiul Suceava într-o comună care nu e în carantină


O femeie din Suceava este cercetată de procurori, după ce a fost depistată de jandarmi pe Aeroportul din Cluj-Napoca în timp ce intenţiona să plece în Germania, ea venind dintr-o zonă aflată în carantină, fără a avea avize epidemiologice. Anchetatorii au aflat că ea îşi stabilise reşedinţa în urmă cu două zile într-o altă comună din judeţul Suceava, care estre în afara zonei de carantină.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a transmis printr-un comunicat de presă, că pe data de 16 aprilie, a fost înregistrat un dosar de urmărire penală in rem pentru comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Anchetatorii au precizat că data de 16 aprilie, jandarmii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj au făcut un control în parcarea Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj şi au depistat o femeie care până în urmă cu două zile avusese domiciliul în municipiul Suceava, zona declarată în carantină conform ordonanţei militare numărul 6, fiind considerată un focar de infecţie cu Covid-19.

Femeia intenţiona să călătorească în Germania fără a avea avize epidemiologice

Procurorii au decis începerea urmăririi penale faţă de femeia respectivă pentru comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor deoarece în urma cercetărilor efectuate au stabilit că aceasta îşi stabilise în urmă cu două zile reşedinţa într-o comună din judeţul Suceava, care nu este declarată în carantină.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.