Nouă persoane decedate de COVID-19 au dispărut din statisticile DSP Suceava


Nouă morți de COVID-19 din Spitalul Județean Suceava au dispărut pur și simplu din statisticile Direcției de Sănătate Publică, deși cifrele au fost transmise oficial.

Decesele au fost confirmate de managerul interimar al spitalului, care crede că s-a ajuns în această situație ca urmare a metodologiei diferite de confirmare și raportare a noului coronavirus.

Informările oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică de la Guvern arată că în ziua de 15 aprilie, la Suceava nu a murit nici o persoană infectată cu COVID-19.

În realitate, pentru ziua amintită au fost raportate de la spital către DSP un număr de 4 decese.

Situația este asemănătoare și pentru ziua de 14 aprilie, când în statistici apare un singur decedat și de fapt au fost 6 cazuri.

Colonelul doctor Daniel Derioiu a precizat că situația este comunicată zilnic la Direcția de Sănătate Publică Suceava și că nu au fost sincope în transmitere. Directorul militar al Spitalului Județean Suceava a mai spus că nu se încearcă mușamalizarea cazurilor de deces din cauza noului coronavirus.

În opinia lui Daniel Derioiu, situația a fost generată de decalajul cu care se fac raportările din teritoriu spre București, dar a dat asigurări că nu se ascund date.

Nu este pentru prima oară când la Suceava apar probleme de comunicare.

La finalul lunii martie au fost raportate într-o singură seară 13 decese din cauza COVID-19, dar nici până astăzi nu se cunoaște istoricul medical al acelor persoane. Suceava este de departe cel mai lovit județ din cauza pandemiei de coronavirus, iar până în prezent aici s-au înregistrat 91 de morți dintr-un total de 1.910 cazuri confirmate.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.