Tânăr din Cornu Luncii prins băut la volan și fără declarație pe proprie răspundere. Polițiștii i-au deschis dosar penal


Sâmbătă, 11 aprilie, la ora 22.16, patrula din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini, în timp ce se afla în serviciul de patrulare pe DN 2E, pe raza comunei Cornu Luncii, a oprit pentru control autoturismul marca VW condus de către Petrică S., de 19 ani, localnic, care emana halenă alcoolică.

La testarea cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0.67mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul orășenesc Gura Humorului în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea nivelului alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

De asemenea în urma verificărilor s-a stabilit faptul că tânărul nu avea asupra sa declarația pe proprie răspundere completată în prealabil, cu motivul deplasării sale, fapt pentru care a fost sancționat conform OM 3/2020 cu amendă în valoare de 2000 de lei.
Mai nouă Mai veche