Transport ilegal de lemn depistat în trafic, la Putna. Șoferul a fost amendat cu cinci mii de lei, iar lemnul a fost confiscat


Sâmbătă, 11 aprilie, la ora 20.46, polițiștii patrulei de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau serviciul de patrulare, pe raza comunei Putna, au oprit pentru control ansamblul rutier format din autoutilitara Scania care circula pe D.C. ,,Șantier” din localitate, transportând material lemnos respectiv lemn rotund rășinoase și care era condusă de un localnic de 21 ani.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că tânărul nu posedă avize de însoțire pentru materialul lemnos transportat.

Din acest motiv transportul a fost condus la Ocolul Silvic Putna, unde s-a solicitat sprijinul unui inginer silvic, care în urma inventarierii materialului lemnos a stabilit faptul că în autoutilitară și remorcă era transportată cantitatea totală de 16 m.c. lemn rotund pentru cherestea rășinoase, în valoare de 4656 lei.

Tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.
Mai nouă Mai veche