Un șofer prins băut la volan a refuzat să fie testat cu etilotestul sau să-i fie recoltate probe de sânge. Polițiștii i-au deschis dosar penal


La 18.04.2020, ora 23:20, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești, în timp ce efectua serviciul de patrulare pe raza SPR 12 Preutești, pe drum județean 208, sat. Preuteşti, com. Preutești a oprit pentru control un autoturism care se deplasa dinspre Fălticeni spre Dolhasca, jud. Suceava.
Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că la volanul autoturismului se află un bărbat de 50 ani din sat. Preuteşti, care emana halenă alcoolică şi se afla într-o vădită stare de ebrietate, însă a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest şi a refuzat recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
Totodată șoferul nu avea asupra sa declaraţie pe proprie răspundere din care să reiasă motivul deplasării fiind sancţionat contravenţional cf. OM 2/2020.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de “refuzul sau sustragerea de la preluarea de mostre biologice”.
Mai nouă Mai veche