Veste bună: 675 de pacienți au fost declarați vindecați de coronavirus în județul Suceava


La nivelul județului Suceava, astăzi 30 aprilie 2020, se aflau în carantină instituționalizată 496 de persoane iar în izolare voluntară la domiciliu 651 de persoane. Până în prezent au ieșit din carantină 1843 persoane, iar din autoizolare 13646 de persoane.

Au fost externate din spital 1075 de persoane, iar 675 de persoane au fost declarate vindecate.

Pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pe raza județului Suceava au acționat 518 cadre M.A.I. (din care 397 de polițiști, 109 jandarmi și 4 polițiști de frontieră) și 112 polițiști locali și 17 militari MApN.

În contextul COVID 19 forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat, fiind formate echipaje mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari, scopul fiind verificarea la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare, verificarea locațiilor de carantinare sau a societăților comerciale și pentru impunerea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență. Astfel au fost executate, în ultimele 24 de ore, 73 misiuni, cele mai multe pentru verificarea respectării interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare/carantină. Au fost verificate 660 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor impuse și nu au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de izolare.

Au fost constatate și aplicate 62 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 189970 lei. Totodată au fost constatate 2 infracțiuni în context, fiind înregistrate 2 dosare penale în care au fost cercetate 2 persoane.

În perioada de referință au fost depistate 58 de persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, pentru care au fost constatate și aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale în valoare totală de 148000 lei.

Personalul MAI din cadrul dispozitivelor constituite pentru carantinarea municipiului Suceava și pentru asigurarea zonei de protecție au constatat 16 fapte de natură contravențională (9 pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și 7 alte contravenții în context). Valoare totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 24930 lei (20000 pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și 4930 alte contravenții în context). Totodata, au fost constatate 3 infracțiuni.

Mâine sărbătorim 1 Mai, Ziua Internațională a Muncii, zi care este marcată prin ieșiri la iarbă verde, grătare și alte manifestări publice (serbări câmpenești, petreceri etc.). Facem un apel la cetățeni să nu uite că anul acesta trebuie să abordăm altfel această zi, și să respectăm măsurile de distanțare socială, restricțiile și regulile impuse de Ordonanțele Militare.

Dragi suceveni, pentru sănătatea dumneavoastră și a celor dragi, pentru noi toți, haideți să păstrăm distanțarea socială și să evităm aglomerațiile. Este un efort mic în comparație cu beneficiile obținute pentru sănătatea și viața noastră.

Dacă mergeți la cumpărături respectați regulile stabilite de comercianți și păstrați o distanță de cel puțin 1,5 metri față de ceilalți cumpărători.

Acordați prioritate persoanelor în vârstă în magazine, în intervalele dedicate lor, și nu aglomerați casele de marcat deschise special pentru ele.

Pentru sănătatea dumneavoastră, vă rugăm să purtați mijloace de protecție individuală- mască facială, mănuși sau alte materiale vestimentare pentru acoperirea gurii și a nasului- și să vă deplasați doar pentru nevoi ce nu suportă amânare. Parcurile publice și private sunt și vor rămâne închise.

Forțele Ministerului Afacerilor Interne vor acționa pentru siguranța dumneavoastră, atât în punctele fixe de control cât și patrulând în echipe mixte cu polițiști locali și cadre militare.

Vă reamintim că sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare sunt de la 2.000 la 20.000 de lei și nu se va arăta nicio toleranță față de cei care nu înțeleg să respecte efortul colectiv în reducerea numărului de îmbolnăviri cauzate de COVID-19, care cu bună știință nu vor înțelege că de data aceasta vom sărbători acasă

Niciun comentariu

Un produs Blogger.