VIDEO Petrecăreții de la Pătrăuți au fost amendați și de Garda Forestieră cu câte cinci mii de lei de căciulăGarda Forestieră Suceava:

Având în vedere atribuțiile prevăzute de lege, cât și prin prisma prevederilor ordonanțelor militare emise de autoritățile competente în ultima perioadă, Garda Forestieră Suceava desfășoară constant acțiuni de control a modului în care sunt respectate prevederile legale în domeniul regimului silvic.

Acțiunile de control se desfășoară atât în punctele fixe de control stabilite de autorități, cât și prin patrulări efectuate în fond forestier și în vecinătatea acestuia.

Astfel, în urma acțiunilor desfășurate în colaborare cu reprezentanții Jandarmeriei Române, s-a constatat că în noaptea zilei de joi, 16 aprilie, în zona localității Pătrăuți, un grup numeros de persoane a procedat la incendierea diferitelor resturi menajere în amestec cu alte materiale inflamabile în apropiere unei păduri care face parte din fondul forestier național.

În urma verificărilor efectuate de către personalul Gărzii Forestiere Suceava, s-a constatat că pădurea menționată reprezintă fond forestier proprietate publică a statului și este administrată de către Ocolul Silvic Pătrăuți, din cadrul Direcției Silvice Suceava. Având în vedere faptul că aprinderea focului s-a realizat la o distanță mai mică de 30 de metri de limita pădurii, a existat pericolul propagării acestuia și în vegetația forestieră, situație în care, pe lângă faptul că s-ar fi produs pagube însemnate, ar fi generat și dislocarea unor forțe de intervenție ale instituțiilor care gestionează astfel de situații de urgență.

Ținând cont de gravitatea situației, Garda Forestieră Suceava a aplicat sancțiuni contravenționale tuturor celor 15 persoane identificate de către forțele de ordine ale Jandarmeriei Române, totalul amenzilor aplicate fiind în sumă de 75000 de lei. În aplicarea acestor amenzi s-a ținut cont de toate circumstanțele agravante, precum faptul că aceste contravenții au fost săvârșite pe timp de noapte și de mai multe persoane în același timp.

Garda Forestieră Suceava, astfel cum a mai procedat și anterior, face un apel clar și ferm către toate persoanele juridice și fizice, de a respecta cu strictețe obligația de nu favoriza prin niciun mod riscul de producere a unui eventual incediu de pădure, cu atât mai mult cu cât în aceste zile toate forțele de intervenție sunt destinate luptei cu pandemia produsă de coronavirus, care, din păcate, este prezentă și în județul nostru.

Apreciem spiritul civic al tuturor persoanelor care înțeleg această recomandare și suntem convinși că astfel de situații se vor repeta din ce în ce mai rar sau, astfel cum ne dorim, chiar deloc.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.