Buletin de presă, 16 mai 2020 - IPJ Suceava

Dosar penal pentru contrabandă și un vehicul indisponibilizat de polițiști

La 15.05.2020, ora 13.30, politistii Secției 14 Poliție Rurală Vama, au oprit pentru control autovehiculul condus de o femeie 54 ani din com. Marginea.
Ulterior controlului documentelor, s-a procedat la controlul autovehiculului, ocazie cu care în portbagajul auto au fost identificate într-o geantă din material textil,mai multe cartușe țigarete fără a prezenta marcă fiscală.
Date fiind aspectele constatate, s-a procedat mai apoi la conducerea persoanei și a auto la sediul Secției 14 Poliție Vama, în vederea efectuării unui control amănunțit al auto, ocazie cu care într-o geantă din material de piele au mai fost identificate 8 cartușe țigarete, fără marcă fiscală.
Totodată, fiind continuată activitatea, sub capota autovehiculului au mai fost identificate 14 cartușe țigarete proveniență extracomunitară, fără timbru fiscal.
De asemenea, în interiorul auto, respectiv în compartimentele pentru depozitare bunuri de sub scaunele din față și sub scaunele din față au mai fost identificate 20 de cartușe, prejudiciul total ridicându-se la suma de 4080 lei.
În continuare s-a procedat la indisponibilizarea autoturismului, precum și la confiscarea celor 6800 bucăți țigarete fără timbru fiscal, acestea fiind predate la Camera de Corpuri Delicte a subunității.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de „contrabandă”.


Dosar penal la regimul rutier

La 15.05.2020, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției Mun. Câmpulung Moldovenesc, Compartimentul Rutier, în timp ce își desfășura atribuțiunile de serviciu pe DJ 176 din com. Frumosu, acționând pe linia depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, în jurul orei 19:50, l-au oprit pe un bărbat în vârstă de 45 de ani din sat. Deia, com. Frumosu, care conducea autoturismul pe DJ 176 din com. Frumosu, în zona centrală a comunei în apropierea intersecției cu DC 33 B.
Cu ocazia discuțiilor purtate cu șoferul oprit pentru control s-a constatat că acesta emana o puternică halenă alcoolică, sens în care i s-a solicitat să se supună unei testări cu aparatul etilotest.
Urmare a testării s-a stabilit că cel în cauză prezenta o concentrație alcoolică în valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.
După aceasta celui în cauză i s-a adus la cunoștință obligativitatea recoltării de mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei, sens în care acesta și-a exprimat consimțământul scris cu privire la desfășurarea acestei proceduri, ulterior fiind condus la Spitalul Mun. Câmpulung Moldovenesc unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei cu respectarea prevederilor legale.
În cauza s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


Material lemnos confiscat de polițiști

La 15.05.2020, ora 11.40, lucrătorii patrulei de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau serviciul de patrulare pe raza comunei Voitinel, au oprit pentru control o autoutilitară care circula pe DJ 178F Voitinel transportând material lemnos, respectiv cherestea rășinoase și lemn foc rășinoase și care era condusă de către un bărbat de 38 ani domiciliat în comuna Bilca.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că transportul de material lemnos nu avea un aviz de însoțire conform reglementărilor legale.
Din acest motiv, transportul a fost condus la A.P.L. Putna - Ocolul Silvic Putna, unde s-a solicitat sprijinul unui inginer silvic care în urma inventarierii materialului lemnos a stabilit faptul că în autoutilitară era transportată cantitatea totală de 2,2 m.c. cherestea rășinoase + lemn foc rășinoase, în valoare de 847,40 lei.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform art. 19 alin. 1 lit. b din Legea nr. 171/2010 Modificate, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.
Mai nouă Mai veche