Buletin de presă, 19 mai 2020 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

La 18.05.2020, ora 10.00, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control în localitate autoutilitara condusă de un localnic de 32 ani, care transporta cantitatea de 2,025 mc lemn foc - esență molid.
Din verificările efectuate de poliţişti s-a constatat faptul că, bărbatul de 32 de ani nu deţine documente legale de provenienţă şi transporta pentru materialul lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta în mod ilegal cantitatea de 2,025 m.c. lemn foc de esenţă molid.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 2,025 mc lemn foc - esență molid, în valoare totală de 216,675 lei, care a fost predată lucrătorilor silvici.

La 18.05.2020, ora 15.25, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DC neclasificat de pe raza comunei Marginea, autoutilitara condusă de un bărbat de 32 de ani din comuna Suceviţa, care transporta material lemnos.
Din verificările efectuate poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 32 de ani nu deţine aviz de însoţire pentru materialul lemnos transportat, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta în mod ilegal cantitatea de 1,47 m.c. lemn foc de esenţă fag.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 248,43 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 18.05.2020, ora 16.45, în timp ce conducea autoutilitara pe DJ 175 din comuna Breaza, din direcţia comuna Moldova-Suliţa către comuna Pojorâta, într-o curbă periculoasă la stânga un bărbat de 36 ani din municipiul Câmpulung Moldovenesc s-a angajat în efectuarea unei manevre de depăşire neregulamentară a ansamblului de vehicule format din autoutilitară ce tracta o remorcă, încărcată cu material lemnos, iar în momentul depăşirii, a surprins şi accidentat un bărbat de 66 ani din comuna Breaza, care se deplasa pe bicicleta proprietate personală, în aceeaşi direcţie de mers, în faţa ansamblului de vehicule şi care a schimbat brusc direcţia de mers spre stânga fără să se asigure corespunzător din spate, cu intenţia de a pătrunde pe un drum secundar, ieşind practic în faţa autoutilitarei aflată în depăşirea ansamblului de vehicule, care din primele verificări efectuate s-a stabilit că se deplasa cu viteză redusă în spatele biciclistului având în funcţiune luminile de avarie.
În urma impactului biciclistul a fost proiectat pe carosabil suferind grave leziuni în urma cărora a survenit decesul celui în cauză la faţa locului.
Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din primele verificări efectuate la faţa locului s-a stabilit o culpă comună în dinamica producerii accidentului, respectiv efectuarea manevrei de depăşire neregulamentară a conducătorului autoutilitarei şi culpa biciclistului care a schimbat brusc direcţia de mers spre stânga fără să se asigure corespunzător.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 18.05.2020, ora 17.21, în timp ce conducea autoturismul pe b-dul 1 Mai din municipiul Suceava, la intersecţia cu strada Teilor, o localnică de 66 ani a schimbat direcţia de deplasare la stânga şi nu a acordat prioritate de trecere autoturismului cu care s-a intersectat condus de o femeie de 28 ani din comuna Moara, intrând în coliziune cu acesta.
În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a conducătoarei auto de 28 de ani care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Femeia de 66 de ani a fost testată de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital ambelor conducătoare auto li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 18.05.2020, în jurul orei 18.00, un minor de 11 ani din comuna Brodina a ieşit cu bicicleta din curtea unui magazin alimentar pe un drum comunal neclasificat şi nu s-a asigurat, fiind acroşat de autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 24 ani din oraşul Vicovu de Sus.
În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a minorului care a fost transportat, cu ambulanţa, la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 18.05.2020, în jurul orei 19.15, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe strada Traian Vuia din municipiul Suceava, un localnic de 16 ani a efectuat un viraj la stânga spre strada Nicolae Labiș și a fost acroșat de autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 55 ani din comuna Udești.
În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea gravă tânărului de 16 ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanţi la trafic au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche