Buletin de presă, 20 mai 2020 - IPJ Suceava

Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

La 19.05.2020, orele 18:00, Secţia 10 Poliţie Rurală Gura Humorului a primit spre punere în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis în aceeaşi zi de Judecătoria Gura Humorului faţă de un bărbat de 52 de ani din comuna Păltinoasa condamnat la o pedeapsă de 120 de zile de închisoare cu executare.
Poliţiştii l-au identificat pe bărbatul de 52 de ani pe raza localităţii, acesta fiind reţinut escortat şi încarcerat la Penitenciarul Botoşani.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 19.05.2020, în jurul orei 07.10, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2 H, în afara oraşului Milișăuți, o femeie de 24 ani din municipiul Rădăuți a pierdut controlul asupra direcției de mers, autoturismul răsturnându-se în afara părții carosabile.
Din impact a rezultat rănirea uşoară a conducătoarei auto şi a unei femei de 23 de ani din municipiul Fălticeni, pasager în autoturism, care au fost transportate, cu ambulanţa, la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără să necesite internarea.
Conducătoarea auto a fost testată de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 19.05.2020, ora 09.40, un bărbat de 63 ani din comuna Moara, în timp ce conducea autoturismul pe VPO2 (varianta ocolitoare a mun. Suceava- venind dinspre Pătrăuți), a efectuat o manevră de întoarcere (pentru a pătrunde pe breteaua care duce spre DN 2, înspre mun. Suceava) și a fost acroșat de autoturismul care circula pe VP O2, tot înspre localitatea Șcheia (venind dinspre mun. Suceava), condus de un bărbat de 20 ani din comuna Zvoriștea.
În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului auto de 63 de ani, precum și vătămarea corporală a conducătorului auto de 20 de ani și a unui pasager de 19 ani din același autoturism din municipiul Suceava, care au fost transportați, cu ambulanţa, la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto de 20 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 19.05.2020, în jurul orelor 16:20, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2 H dinspre comuna Putna către localitatea Bivolărie, după o curbă la stânga, din cauza vitezei excesive, un bărbat de 23 ani din comuna Straja a pierdut controlul asupra direcție de mers, a pătruns pe acostamentul din partea dreaptă, după care, în derapaj, a traversat spre stânga partea carosabilă a D.N 2 H, a pătruns pe spațiul verde din partea stângă, răsturnându-se.
Din accident a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto şi a unui bărbat de 54 de ani din comuna Straja, pasager în autoturism, care au fost transportaţi,cu ambulanţa, la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 19.05.2020, în jurul orelor 21:17, în timp ce conducea autoturismul pe strada Cuza Vodă din municipiul Suceava, în apropierea intersecției cu strada Constantin Sofroni, o femeie de 22 ani din comuna Dumbrăveni a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus de un localnic de 76 ani.
În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a bărbatului de 76 de ani, care a fost transportat, cu ambulanţa, la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 19.05.2020, în jurul orei 21:30, în timp ce conducea autoturismul pe un drum comunal din localitatea Sasca Mare, comuna Cornu Luncii, într-o curbă la dreapta, un localnic de 62 ani a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune cu buldoexcavatorul condus de un bărbat de 31 ani din municipiul Fălticeni, care circula din sens opus.
Din accident a rezultat vătămarea corporală a unui bărbat de 64 de ani din comuna Cornu Luncii, pasager în autoturismul condus de bărbatul de 62 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 19.05.2020, ora 00.30, o patrulă din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini, a oprit pentru control, în comuna Cornu Luncii, autoturismul condus de un bărbat de 55 ani, din municipiul Suceava.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,08 mg/l alcool în aerul pur expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 19.05.2020, ora 14:10, o patrulă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti, a fost sesizată despre faptul că, pe raza satului Bănești, comuna Fântânele a avut loc o tamponare, iar conducătorul celuilalt autoturism pare a fi sub influența alcoolului.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat conducătorii auto implicaţi în evenimentul rutier, o femeie de 39 de ani din comuna Fântânele şi un localnic de 53 de ani.
Întrucât conducătorul auto de 53 de ani emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 19.05.2020, ora 20:57, o patrulă din cadrul Poliției oraşului Cajvana, a oprit pentru control pe un drum comunal din localitate autoturismul condus de un localnic de 30 de ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date s-a constatat faptul că, bărbatul de 30 de ani nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0, 16 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1305 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche