Buletin de presă, 26 mai 2020 - IPJ Suceava


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 25.05.2020, orele 21:13, în timp ce conducea bicicleta pe trotuarul de pe partea stângă a DC 71, în comuna Moara, în zona unei societăţi comerciale, o localnică de 17 ani a părăsit trotuarul şi a intrat pe partea carosabilă, moment în care a intrat în coliziune cu un moped care circula din sensul opus.
În urma impactului, a rezultat avarierea celor două vehicule, dar şi rănirea ușoară a tinerei de 17 ani, care a fost transportată, cu ambulanţa, la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul mopedului a părăsit locul producerii accidentului, ulterior fiind identificat de poliţişti în persoana unui localnic de 29 de ani.
Bărbatul de 29 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit faptul că, bărbatul de 29 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Biciclista nu a putut fi testată cu aparatul etilotest, însă, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de: „vătămare corporală din culpă”, “părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”, “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” şi “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 25.05.2020, ora 09:12, o patrulă din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini a oprit pentru control în comuna Horodniceni autoturismul condus de un localnic de 38 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică acesta a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 25.05.2020, orele 09:00, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe DN29 in oraşul Salcea mopedul condus de un localnic de 48 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 48 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

La 25.05.2020, în jurul orelor 10.20, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe DJ 209 G pe raza comunei Brodina autoturismul condus de un bărbat de 29 de ani din comuna Ulma.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, în prezenţa personalului medical acesta a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, ce va fi soluţionat procedural.

La 25.05.2020, orele 23.47, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DC Vicovu de Jos, din comuna Vicovu de , autoturismul condus de un localnic de 25 de ani.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.

La 25.05.2020, orele 21.50, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control pe DC 54A în comuna Zvoriștea, autoturismul condus de un bărbat de 63 de ani din municipiul Suceava.
Întrucâ emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Întrucât din verificările efectuate s-a stabilit faptul că, pentru autoturismul în cauză nu exista o poliță de asigurare valabilă conducătorul auto a fost sancționat contravențional și s-a dispus măsura complementară a reținerii certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.