Șofer depistat băut la volan în satul Poiana din comuna Zvorîștea. Polițiștii i-au deschis dosar penal


Luni, 25 mai 2020, la ora 21.50, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, în timp ce desfășura activități specifice de patrulare pe DC 54A, pe raza satului Poiana, comuna Zvoriștea, a oprit pentru control autoturismul marca Opel, care circula pe direcția Poiana - Șerbănești.

Cu această ocazie s-a stabilit că conducătorul auto se numește Doru H., de 63 ani și este din municipiul Suceava. De asemenea, în calitate de pasager pe locul din dreapta a fost identificat proprietarul autoturismului.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0.47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din acest motiv Halipa Doru a fost condus la Spitalul Județean Suceava unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Conducătorului auto i-a fost reținut permisul de conducere fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, urmând a fi soluționat procedural de către SPR 8 Adâncata.

Întrucât din verificările efectuate s-a stabilit că pentru autoturismul în cauză nu exista o poliță de asigurare valabilă conducătorul auto a fost sancționat contravențional și s-a dispus măsura complementară a reținerii certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare.
Mai nouă Mai veche