Buletin de presă, 27 mai 2020 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

La 26.05.2020, ora 09:20, Secţia 8 Poliţie Rurală Adâncata a fost sesizată telefonic de un reprezentant al Ocolului Silvic Pătrăuți despre faptul că, la o persoană din comuna Pătrăuți a fost identificată o cantitate de lemne pentru care nu deţine documente justificative.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat localnicul de 47 de ani, care a declarat că a tăiat arbori de fag care erau doborâți de vânt.
În urma evaluării efectuată de specialiştii silvici s-a stabilit că, bărbatul de 47 de ani a tăiat în mod ilegal cantitatea de 4,059 m.c. material lemnos.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „tăiere ilegală și furt de arbori”, iar materialul lemnos în valoare de 2.044 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Pătrăuţi.

La 26.05.2020, orele 13.07, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN17A, pe raza comunei Sucevița, autoutilitara condusă de un localnic de 36 de ani, care transporta, conform avizelor de însoţire, cantitatea de 3m.c. material lemnos, lemn foc fag și lemn rotund construcții.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la repetabilitatea transportului de material lemnos în baza aceloraşi avize de însoţire prezentate de conducătorul auto, poliţiştii au solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul de 36 de ani transporta în mod ilegal cantitatea de 1,30 m.c. lemn foc paltin.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 172/2010, iar materialul lemnos în valoare de 236,6 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

În data de 26.05.2020, polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava în cooperare cu lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control la o societate comercială din Valea Moldovei, pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase.
Cu ocazia verificărilor, echipa de control a constatat faptul că societatea comercială a expediat cantitatea de 208,14 mc cherestea rășinoase cu avize de însoțire din care nu rezultă proveniența legală.
De asemenea, s-a constatat faptul că societatea sus-amintită nu respectă obligația legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru și operează în mod eronat datele in aplicația informatică.
În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii comerciale, aplicându-se 3 sancţiuni contravenționale în valoare de 7.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 208,14 mc cherestea rășinoase în valoare de 149.652,66 lei.


Dosare penale la regimul rutier

La 26.05.2020, în jurul orei 01.35, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe strada Calea Bucovinei din localitate autoutilitara condusă de un bărbat de 31 de ani din comuna Botoșana.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche