E oficial! Sucevenii au nevoie de declarație scrisă pentru a se deplasa la magazinul Lidl Obcini, care se află pe teritoriul comunei Șcheia



Locuitorii municipiului Suceava sunt obligați să completeze declarație pe propria răspundere privind motivul deplasării pentru a-și face cumpărăturile în magazinul Lidl Obcini. Deși este lângă blocurile din municipiul Suceava, magazinul se află pe teritoriul administrativ al comunei Șcheia. 

Comitetul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Suceava a confirmat existența acestei obligații într-un răspuns comunicat la o solicitare formulată de Dinu ZARĂ

„Pentru a vă deplasa la magazinul menționat în adresă, care se află pe teritoriul comunei Șcheia, în afara Zonei Metropolitane Suceava, trebuie să completați declarația pe propria răspundere”, se arată în adresa Comitetului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Suceava.

Deși se află vizavi de blocurile din cartierul Obcini al municipiului Suceava, magazinul Lidl este amplasat pe teritoriul administrativ al comunei Șcheia care nu face parte din Zona Metropolitană Suceava.

Totodată, locuitorii din Șcheia sunt obligați să completeze declarația pe proprie răspundere privind motivul deplasării pentru a ieși din comună.

Șcheia a făcut parte din zona carantinată, alături de municipiul Suceava, orașul Salcea și comunele Adâncata, Ipotești, Bosanci, Moara, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei.

Deplasarea între localități fără completarea declarației pe propria răspundere se sancționează cu amendă de la 500 la 2.500 de lei. 








Mai nouă Mai veche