Focar de infecție cu Covid-19 la Spitalul municipal Rădăuți

În contextul apariției unui caz pozitiv în rândul personalului medical la Spitalul Municipal „Sf. Doctori Cosma și Damian” Rădăuți, DSP Suceava a procedat conform metodologiei INSP la testarea „personalului sanitar asimptomatic, contact direct cu caz confirmat în a VI-a și a VII-a zi de la ultimul contact posibil infectant”.

În zilele de 15.05.2020 și 16.05.2020, au fost testate 122 de cadre medicale. În cursul zilei de azi, 18.05.2020 au fost primite rezultatele, 28 de cadre medicale fiind depistate pozitive.

Toate aceste persoane au fost internate în Secția de boli infecțioase a Spitalului Municipal „Sf. Doctori Cosma și Damian” Rădăuți.

Conducerea spitalului a comunicat Direcției de Sănătate Publică Suceava modificarea graficului de gărzi și ture astfel încât activitatea pe secții să nu fie afectată. Totodată spitalul va informa DSP Suceava dacă vor apărea orice modificări în starea de sănătate a personalului activ prin creșterea vigilenței în efectuarea triajului epidemiologic zilnic.

DIRECTOR EXECUTIV
Dr. TRIFAN ELENA MANUELA

Niciun comentariu

Un produs Blogger.