Declarația pe proprie răspundere este obligatorie la deplasarea între Șcheia și Suceava, a constatat, luni, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava



Deplasarea între comuna Șcheia și municipiul Suceava se poate face doar în baza declarației pe propria răspundere a hotărât, luni, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava, care a mai stabilit că documentul nu este necesar doar la deplasările între localitățile care fac parte din Asociația de tip zonă metropolitană Suceava.

O ședință operativă la care au participat factori de decizie din cadrul instituțiilor publice componente ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a avut loc luni după-amiază. La ședință a fost discutat modul de interpretare al legislației privind starea de alertă cu referire la obligativitatea declarării pe proprie răspundere a motivului deplasării între localități.

Ședința a fost convocată pentru a fi clarificate aspectele privind care sunt localitățile din zona metropolitană între care deplasarea se poate face fără declarație pe proprie răspundere.

Clarificările erau necesare după ce Prefectura Suceava a transmis, duminică, printr-un comunicat de presă, că „zona metropolitană cuprinde localitățile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri față de principalul oraș (conform art.11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional - Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi)”, fără a enumera care anume sunt acele localități.

În ședința de luni s-a hotărât că declarația pe propria răspundere nu este necesară la deplasarea între localitățile care fac parte din Asociația de tip zonă metropolitană Suceava. Mai exact, este vorba despre municipiul Suceava, orașul Salcea și comunele Adâncata, Bosanci, Ipotești, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuți, Verești, Siminicea, Stroiești, Dumbrăveni, Udești, Hănțești și Dărmănești.

Un subiect aparte l-a constituit comuna Șcheia. Autoritățile au constatat că deși este lipită de municipiul Suceava, comuna Șcheia nu face parte din asociația de tip zonă metropolitană. Autoritățile au decis să nu facă o excepție în cazul comunei Șcheia.

Prin urmare, toți locuitorii satelor care fac parte din comuna Șcheia trebuie să completeze declarația pe propria răspundere când părăsesc localitatea. Totodată, locuitorii din municipiul Suceava și din alte localități trebuie să completeze declarația pe propria răspundere când se deplasează pe teritoriul comunei Șcheia.
Mai nouă Mai veche