Replica DSP Suceava cu privire problema raportărilor zilnice

În replică la articolele apărute în presă cu referire la numărul de cazuri confirmate pozitiv COVID-19, a deceselor și persoanelor vindecate vă informăm că zilnic acestea sunt raportate Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Suceava.

Aceste date sunt în permanență modificare adăugându-se noi confirmați dar și vindecați, implicit numărul cazurilor active putând varia de la zi la zi.

Important pentru cetățeni este să cunoască că procentul persoanelor vindecate azi 18.05.2020 este de 63% față de 59% în data de 14.05.2020.

DSP Suceava actualizează permanent bazele de date și le comunică conform fluxurilor informaționale.

Raportările la nivel național sunt un cumul de date provenite din mai multe surse: direcții județene de sănătate publică, laboratoare de analize și spitale.

În contextul zilei de 14.05.2020 când se hotăra situația ieșirii din carantină pentru Suceava, a existat o disfuncție în comunicarea cu presa pe fondul multiplelor solicitări. Pentru evitarea pe viitor a situațiilor și declarațiilor confuze, vom redacta periodic comunicate de presă asupra evenimentelor importante asigurând astfel o bună informare a cetățenilor. Situațiile statistice sunt cele raportate de CJCCI și Grupul de Comunicare Strategică.

DIRECTOR EXECUTIV
Dr. TRIFAN ELENA MANUELA

Niciun comentariu

Un produs Blogger.