FOTO Peste o sută de pachete cu alimente au fost distribuite în cătunul ȚâmpoceniÎn cursul zilei de ieri, peste 100 de pachete cu alimente au fost distribuite în cătunul Țâmpoceni, sat Capu Codrului din comuna Păltinoasa – județul Suceava, cu sprijinul agenților de poliție din comuna Păltinoasa, a 2 ONG-uri și a reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Criza generată de virusul SARS-CoV-2 nu a ținut cont de situația dificilă cu care se confruntau deja persoanele ce trăiesc în anumite comunități sărace din județul Suceava. În cătunul Țâmpoceni, din Comuna Păltinoasa, județul Suceava trăiesc peste 100 de familii.

Mai bine de 300 de copii trăiesc în locuințe improvizate, fără acces la apă curentă, fără a avea acces la educație, fiind lipsiți de sprjin, iar acum, părinților le este mai greu ca niciodată să asigure pâinea zilnică pentru cei mici.

Fondurile din care au fost cumpărate alimentele au fost colectate în cadrul unei campanii de strângere de fonduri lansată de Asociatia Iele Sanziene, coordonată de către suceveanca Ioana Ciuhan.

Această comunitate săracă din județul Suceava este în atenția Organizației Institutul Bucovina de o perioadă îndelungată, motiv pentru care a fost cooptată în promovarea campaniei de strangere de fonduri și distribuirea pachetelor de alimente.

Cu o sumă în valoare cu puțin peste 4.000 de lei, s-au cumpărat alimente de bază pentru a sprijini 100 de familii cu peste 300 de copii. Astfel, prin sume mici, donate de oameni cu suflet, a fost posibilă realizarea acestei acțiuni.

Polițiștii suceveni au participat la această acțiune, identificând toți membrii comunității respective și oferind împreună cu partenerii pachetele cu alimente de bază dar și produse de igienă. Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Păltinoasa și Secției 10 de Poliție Rurală Gura Humorului au organizat activitatea astfel încât toți membrii familiilor să stea în propriile curți și să fie respecate regulile de distanțare sociale. Tot polițiștii au întocmit situația privind fiecare familie, numărul membrilor acesteia, astfel încât acțiunea umanitară să poată să se desfășoare cursiv și fără incidente.

Șeful de post, dar și polițiștii mai tineri știu poveștile de viața din fiecare familie din Țâmpoceni. Ii știu și pe cei pe care i-au anchetat în dosare penale, dar îi știu și pe copiii care în ciuda situației economice dificile au obținut de-a lungul anilor rezultate bune la școală.

În astfel de momente este însă timpul să strângem rândurile, să fim uniți și să încercăm să schimbăm destine prin empatie și umanitate.

Felicitări și mulțumiri partenerilor sociali!Mai nouă Mai veche