Mașină incendiată de doi copii care au prins o candelă pe bordul autovehiculului


Luni, 25 mai 2020, la ora 20.00, Poliția Municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată prin apel telefonic de administratorul societății Mobilex SRL Sadova, despre faptul că la punctul de lucru al societății situat în Câmpulung Moldovenesc a luat foc un autoturism, incendiul fiind stins de către acesta.

La punctul de lucru a fost identificat autoturismul marca Renault Megane, care se afla pe o platformă din beton parcat la circa 5 metri de calea ferată și la o distanță de circa 40 metri de clădirea gării CF Sadova.

S-a solicitat intervenția unei echipe ISU în vederea efectuării cercetărilor de specialitate, operatorul 112 comunicând faptul că, având în vedere faptul că incendiul a fost stins, nu este necesară deplasarea în regim de urgență a unui echipaj ISU.

Autoturismul prezenta urme de ardere în partea interioară și în zona portbagajului, compartimentul motor nefiind afectat. Autoturismul nu are montat acumulator auto. Incendiul nu a afectat alte bunuri, iar în interiorul autoturismului, conform celor declarate de persoana vătămată nu se aflau bunuri de valoare.

Persoana vătămată a precizat faptul că autoturismul distrus de incendiu nu se afla în stare de funcționare, acesta fiind parcat în incinta societății din luna ianuarie 2020 cu portierele neasigurate. Autoturismul este proprietatea societății.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că incendiul a fost provocat de doi copii în vârstă de 10 ani, din Câmpulung Moldovenesc, care, jucându-se în zonă, au intrat în autoturism și găsind în torpedo o lumânare tip candelă și o cutie de chibrituri, au aprins lumânarea și au așezat-o pe bordul autoturismului. Cei doi minori au continuat joaca în interiorul autoturismului și au scăpat lumânarea pe covorul din cauciuc de lângă scaunul șoferului, care s-a aprins în urma răspândirii de ceară lichidă pe suprafața acestuia. Minorii au încercat să stingă focul ce a izbucnit în interiorul autoturismului, însă fără succes, fapt pentru care au plecat în fugă spre domiciliu. Din discuțiile purtate cu mama minorilor, cei doi copii nu au suferit leziuni fizice.

Se efectuează cercetări privind infracțiunea de ”distrugere din culpă”.
Mai nouă Mai veche