Medicul Brigăzii 81 Mecanizate care a condus spitalul din Suceava în perioada critică, premiat de ÎPS Andrei Andreicuț



Pentru o perioadă, Spitalul Sfântul „Ioan cel Nou” din Suceava, cel mai afectat din țară de epidemia de Coronavirus, a fost condus de locotenent-colonel Dinu Ștefan Chioralia, de la Brigada 81 Mecanizată. Acesta a fost distins cu Ordinul „Mihai Vodă” de către Mitropolitul Andrei Andreicuț.

Medicul care în perioada stării de urgență a condus Spitalul „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, locotenent-colonel Dinu Ștefan Chioralia a fost distins cu Ordinul „Mihai Vodă”. Distincția i-a fost acordată de Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului, la Biserica „Sfântul Nectarie” din Dej, unde locuiește doctorul.

„Pentru mine, Suceava a fost o experiență unică, inedită. Bucuria mea sufletească este că am putut să ajut Spitalul Județean, colegii, în perioada în care am fost acolo, și nu în ultimul rând pacienții spitalului”, a mărturisit locotenentul-colonel, citat de basilica.ro.

Locotenent-colonel medic Dinu Ștefan Chioralia, stabilit în Dej, este medic șef al Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” din Bistrița și pe perioada stării de urgență a fost numit director medical la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Bistrițeanul.ro a scris despre asta AICI.

Mai nouă Mai veche