O femeie a chemat poliția după ce soțul s-a îmbătat și a plecat la plimbare cu mașina


Sâmbătă, 2 mai 2020, ora 11.00, lucrătorii SPR 14 Vama au fost sesizaţi de o femeie din Constanța, care în prezent locuiește la mama ei de pe raza comunei Vama, despre faptul că a avut o ceartă cu soțul său Ioan D., având ca motiv consumul de băuturi alcoolice în exces din partea bărbatului, iar acesta se află plecat pe raza localității Vama, cu autoturismul proprietate comună, fiind în vizibilă stare de ebrietate.

Polițiștii s-au deplasat la locuința femeii, iar după ce au discutat cu aceasta aproximativ trei minute, au observat cum autoturismul indicat de femeie, ca fiind condus de soțul ei de 49 ani, din Constanța, circula pe strada Nicolae Bălcescu, în jurul orelor 11.05.

Polițiștii au procedat la oprirea regulamentară a autoturismului marca Mitsubishi condus de Ioan D. și întrucât acesta emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1.02 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea determinării cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 2.000 lei, conform art. 28 din O.U.G 1/1999 raportat la Ordonanța militară nr.3 din data de 24.03.2020, pentru faptul că nu avea completată declarația pe proprie răspundere, din care să reiasă motivul urgent și temeinic pentru care a părăsit domiciliul.
Mai nouă Mai veche