Vasile Rîmbu, fostul manager al Spitalului Județean Suceava, cercetat în trei dosare penale



Fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Suceava, Vasile Rîmbu, apropiat al lui Gheorghe Flutur,  este cercetat în trei dosare penale, dar nu a fost audiat în niciunul, scrie Libertatea.

Unul dintre dosare este deschis la București, iar două sunt instrumentate de procurorii suceveni.
Sursa citată precizează că într-un dosar Vasile Rîmbu este cercetat pentru angajările din spital. El ar fi fost reclamat la DNA chiar din rândul personalului medical. Cadre care figurau la Sectia de Terapie Intensivă, unde salariile erau foarte mari, dar în realitate acestea lucrau în alte compartimente, inclusiv la birou.

Sursa citată mai scrie că un alt dosar se referă la investițiile în Spitalul Judetean de Urgență, dosar în care se cercetează modul în care au fost efectuate licitațiile și inclusiv.

În atenția anchetatorilor s-ar mai afla Liliana-Angelica Crăciunaș, patroana unei pensiunii din Pojorâta, care ar fi avut contracte de milioane de euro, și iubitul acesteia, Mugurel Munteanu, considerat un apropiat al președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Cel de-al treilea dosar deschis de procurorii suceveni se referă la modul în care spitalul Suceava a devenit spital focar.

Pe 23 martie, purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Suceava anunța că procurorii s-au sesizat din oficiu, după mai multe articole de presă, pentru abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor, pentru că „nu au fost respectate măsurile dispuse cu privire la reglementările legislative în vigoare privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase”.

Dosarul a fost declinat apoi către Parchetul Tribunalului. Vasile Rîmbu a fost demis pe 25 martie din funcția de manager al Spitalului Județean Suceava.
Mai nouă Mai veche