Buletin de presă, 29 mai 2020 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

La 28.05.2020, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti în colaborare cu lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava au efectuat un control la o societate comercială de pe raza comunei Frătăuții Noi, ocazie cu care au constatat faptul că, a primit fără avize de însoțire cantitatea de 5,92 m.c material lemnos construcții rășinoase și cantitatea de 5,69 m.c. cherestea rășinoase, fiind identificare în stoc depozit ca fiind în plus față de stocul scriptic, nu a respectat obligația de verificare a codurilor unice la intrarea în depozit în termenul de valabilitate al avizelor de însoțire şi nu a respectat modul de completare al avizelor de însoțire a materialului lemnos.
Având în vedere neregulile constatate au fost aplicate un număr de 3 sancțiuni contravenționale cu suma totală de 12.000 lei și a fost confiscată cantitatea de 5,92 m.c. lemn lucru construcții rășinoase în valoare de 1018,24 lei și cantitatea de 5,69 mc cherestea rășinoase în valoare de 4091,11 lei, conform Legii 171/2010.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 28.05.2020, orele 17.15, un bărbat de 21 ani din oraşul Salcea, în timp ce conducea motocicleta pe strada M. Viteazul din oraşul Salcea, la intersecţia cu strada Cooperativei, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus regulamentar de un localnic de 49 ani, ce a pătruns în intersecţie, din dreapta sa, intrând în coliziune cu acesta.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, tânărul de 21 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Din accident a rezultat rănirea uşoară a bărbatului de 21 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijri medicale.
Bărbatul de 21 de ani nu a fost testat cu aparatul etilotest, din cauza leziunilor suferite, dar la spital i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducătorul autovehiculului a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 28.05.2020, ora 01.50, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe strada Runc din localitate, autoturismul condus de un localnic de 18 ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, tânărul de 18 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 28.05.2020, ora 22.45, o patrulă din cadrul Secţiei 13 Poliţie Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe DC 36 în comuna Zamostea, autoturismul condus de un localnic de 45 ani.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche