Accident de muncă pe șantierul Cazinoului din Vatra Dornei



Joi, 18 iunie 2020, la ora 09:48, Poliția Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că un bărbat de 58 ani din comuna Hălăucești, județul Iași, i s-a făcut rău și a căzut, în timp ce se afla la pe șantierul organizat la cazinoul Vatra Dornei.

Bărbatul este angajat cu contract individual de muncă ca zidar la firma care execută lucrări de reabilitare a Cazinoului Băi Vatra Dornei.

În timp ce acesta executa lucrări la nivelul I al imobilului unde pregătea armăturile din fier pentru turnarea unei șape de beton pe pardoseală, la un moment dat i s-a făcut rău și a leșinat. Colegii de serviciu i-au acordat primul ajutor, iar șeful de echipă a solicitat intervenția ambulanței care l-a transportat la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde i s-a stabilit următorul diagnostic: Hipertensiune arterială; Puseu acut.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă” şi „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.

A fost informat I.T.M. Suceava în vederea desemnării unui reprezentant pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.
Mai nouă Mai veche