Buletin de presă, 19 iunie 2020 - IPJ Suceava



Dosare penale la regimul rutier

La 18.06.2020, la orele 09.30, o patrulă din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei a oprit pentru control pe D.J 174 în comuna Panaci, autoturismul condus de un bărbat de 35 de ani din judeţul Neamţ, care a prezentat la control permisul de conducere.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 35 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, „falsul material în înscrisuri oficiale” și „uzul de fals”, ce va fi soluţionat procedural.


La 18.06.2020 ora 16:03, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe strada Gării din localitate autoutilitara condusă de un localnic de 51 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, ce va fi soluţionat procedural.


La 18.06.2020, orele 16:40, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Gheorghe Doja din localitate, autoturismul condus de un tânăr de 19 ani din comuna Pătrăuți, care a prezentat spre verificare un permis de conducere emis de autorităţile din Lituania.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere, poliţiştii au făcut verificări în bazele de date, ocazie cu care au constatat faptul că, atât autorităţile române cât şi cele lituaniene nu au emis niciun permis de conducere pentru tânărul de 19 ani.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, de complicitate la „falsul material în înscrisuri oficiale”, „fals material în înscrisuri oficiale„ şi de „uzul de fals”, ce va fi soluţionat procedural.


La 18.06.2020, în jurul orelor 23.27, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, a oprit pentru control pe strada Calea Cernăuți din localitate, autoturismul condus de un localnic de 31 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 31 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Întrucât emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat conducătorului auto sa se supună testării cu aparatul etilotest, ocazie cu care, acesta a refuzat atât testarea cât şi recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche