Buletin de presă, 6 iunie 2020 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

La 05.06.2020, ora 16.35, polițiștii din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta au oprit pentru control pe drumul comunal Pârâul Porcescu, com. Breaza, sat Breaza de Sus, ansamblul auto condus de un bărbat de 37 de ani, din com. Fundu Moldovei, care transporta material lemnos rotund molid.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că materialul lemnos transportat nu avea documente de însoțire.
Materialul lemnos a fost transportat, inventariat și depozitat la sediul O.S. Breaza, iar în urma inventarierii efectuate a rezultat cantitatea de 37,83 mc lemn rotund rășinoase speciile molid și pin.
S-a stabilit că materialul lemnos aparține unei societăți comerciale care a emis avizul de însoțire pentru cantitatea de 43.20 mc lemn rotund rășinoase, pe care l-a și prezentat fizic pentru control.
Având în vedere aspectele constatate, a fost sancționată persoana juridică cu amendă în valoare de 10.000 lei, conform prev. art. 19 alin. (1), lit. b) din Legea 171/2010 și s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a materialului lemnos.


Mandate puse în executare de polițiști

La 05.06.2020, orele 16.00, la S.P.R. 7 Mălini a fost primit spre executare M.E.P.Î. privind pe un bărbat din comuna Baia, condamnat la 2 ani și 4 luni închisoare pentru comiterea infracțiunilor de „conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
S-a constituit echipă din cadrul SPR 7 Mălini care a procedat la identificarea și reținerea bărbatului, care a fost depus la Penitenciarul Botoșani.


La de 05.06.2020, orele 16.26, Poliția orașului Frasin a primit spre executare trei M.E.P.Î. privind pe un bărbat de 49 de ani și alți doi tineri, ambii de 22 de ani, toți din comuna Ostra, condamnați fiecare la pedeapsa de 9 ani închisoare pentru săvârșirea tentativei la infracțiunea de „omor”.
Cei trei au fost identificați la domiciliu iar ulterior au fost reținuți și au fost depuși la Penitenciarul Botoșani.


Dosare penale la regimul rutier

La 05.06.2020, orele 09:10, polițiștii din cadrul SPR 7 Mălini au oprit pentru control la intersecția drumurilor DN2E cu DJ 209 A în localitatea Cornu Luncii autoutilitara condusă de un bărbat de 52 de ani, din com.Cornu Luncii.
Solicitându-i-se documentele personale și ale autovehiculului conducătorul auto a înmânat certificatul de înmatriculare și polița RCA ale autoutilitarei și a declarat verbal că nu are asupra sa permisul de conducere și cartea de identitate.
S-a procedat la verificarea în baza de date ocazie cu care s-a constatat faptul că acesta nu are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice valabil.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”.


La 05.06.2020, orele 15.08, Poliția mun. Suceava, a fost sesizată că un șofer posibil sub influența alcoolului a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale, pe str. Leca Morariu.
Pe str. Leca Morariu, în zona Liceului Economic, un bărbat de 46 ani, din mun. Suceava, în timp ce se afla la volanul autoturismului, a efectuat manevra de mers înapoi, moment în care a intrat în coliziune cu autoturismul, la volanul căruia se afla un tânăr de 24 de ani, din mun. Suceava.
Întrucât conducătorul auto de 46 ani era în stare vizibilă de ebrietate, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1,54 mg./l. alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”, unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.


La 05.06.2020, ora 20.09, polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama, au fost sesizați prin SNUAU 112 de către o femeie din comuna Frumosu, cu privire la faptul că autovehiculul proprietatea sa, parcat pe marginea drumului comuna 33 Deia a fost avariat de un alt autovehicul, conducătorul acestuia fiind sub influența alcoolului.
S-a stabilit că un bărbat de 44 de ani din comuna Frumosu, conducea autovehiculul pe drumul comuna 33 Deia, direcția sat Deia spre sat Frumosu, fără a respecta regulile de depășire prevăzute de legislația în vigoare, intrând în coliziune cu autovehiculul parcat pe marginea drumului comunal indicat.
Șoferul emana halenă alcoolică și, fiind testat cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost de 1.04 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ulterior i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice din sânge.
S-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


La 05.06.2020, ora 22:15, polițiștii din cadrul SPR 2 Ipotești au oprit în trafic autoturismul care circula pe D.J. 290 Verești și era condus de către un bărbat de 34 de ani, din com. Zvoriștea.
Conducătorul auto a prezentat permisul de conducere provizoriu emis de autoritățile din Marea Britanie, acesta fiind valabil doar pe teritoriul autorității emitente.
Cu ocazia verificării în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat că șoferul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


La 05.06.2020, ora 23.10, polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți au identificat în trafic pe DJ 291A, pe raza comunei Grămești autoturismul condus de către un bărbat de 59 de ani, din orașul Siret.
Întrucât conducătorul auto prezenta halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat iar ulterior i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


Mai nouă Mai veche