Buletin de presă, 7 iunie 2020 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști – Atenție la circulația cu bicicleta pe drumurile publice!

La 06.06.2020, ora 18.00, un minor de 11 ani, din orașul Liteni, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe un drum comunal din sat Siliștea, oraș Liteni, a pierdut controlul și a căzut pe drumul acoperit cu pietre.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a biciclistului care a fost transportat la Spitalul Județean Suceava.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă.

Tot la data de 06.06.2020, ora 18.45, un adolescent de 16 ani, din com. Moara, s-a deplasat cu bicicleta pe trotuarul din partea stângă a străzii Ștefan cel Mare din mun. Suceava, având direcția de deplasare dinspre magazinul Bucovina către esplanada din zona centrală a mun. Suceava, iar în zona Muzeului Național al Bucovinei - Muzeul de Istorie a intrat în coliziune cu un panou de informare amplasat la intrarea în această instituție, paralel cu peretele clădirii. 
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămare corporală ușoară a biciclistului care a fost transportat la Spitalul Județean Suceava. Biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de negativ.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă.

Polițiștii reamintesc că pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să aveți vârsta minimă de 14 ani, să cunoașteți regulile de circulație și să fiți echipați corespunzător.
Dacă un drum este prevăzut cu o pistă specială destinată circulației bicicletelor, acestea vor fi conduse numai pe pista respectivă. 
Bicicletele, atunci când circulă pe drumul public, trebuie conduse pe un singur rând.
NU traversaţi carosabilul pe trecerile pentru pietoni PE bicicletă!
Pe timpul circulației pe drumurile publice, conducătorii de biciclete sunt obligați să aibă asupra lor actul de identitate.

Se interzice conducătorilor de biciclete:
-  să circule pe sectoarele de drum semnalizate cu indicatorul având semnificația "Accesul interzis bicicletelor";
-  să învețe să conducă biciclete pe drumurile intens circulate;
-  să circule fără a ține cel puțin o mână pe ghidon și ambele picioare pe pedale;
- să circule în timp ce se află sub influența alcoolului, a produselor ori a substanțelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora;
- să se țină de un vehicul aflat în mers ori să fie remorcat de un alt vehicul sau împins ori tras de o persoană aflată într-un vehicul;
- să transporte o altă persoană, cu excepția copilului până la 7 ani, numai dacă vehiculul are montat în față un suport special, precum și a situației când vehiculul este construit și/sau echipat special pentru transportul altor persoane;
- să circule pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, fără să îndeplinească condițiile referitoare la echipare;
- să circule cu defecțiuni tehnice la sistemele de frânare sau cu un vehicul care nu este prevăzut cu avertizor sonor;
- să circule fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent – reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă.


Dosar penal la regimul rutier

La 06.06.2020, ora 01.00, polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama au identificat și oprit pe DC 33 D Frumosu, un autovehicul care se deplasa pe direcția intersecția DC 33 D Frumosu cu DJ 176 și era condus de către un bărbat de 29 de ani, din comuna Frumosu. 
Întrucât emana halenă alcoolică s-a procedat la efectuarea testului cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. 
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”. 


Material lemnos confiscat de polițiști

La 06.06.2020, ora 09.40, polițiștii din cadrul SPR 3 Marginea au oprit pentru control pe DC. Nesclasificat de pe raza com. Marginea,o autoutilitară încărcată cu material lemnos. S-a constatat că autoutilitara era condusă de un bărbat de 27 ani, din com. Marginea, care a prezentat pentru control documentele personale, cele autoutilitarei auto, precum și avizul de însoțire, având înscrisă cantitatea de 13,71 mc lemn foc fag .
Existând suspiciuni că volumul de material lemnos transportat nu corespundea cu cel înscris în avizul de însoțire prezentat, autoutilitara a fost condusă la punctul de descărcare ”Atelier împletituri OS Marginea, unde personalul silvic a procedat la inventarierea încărcăturii de material lemnos. Astfel s-a constatat că autoutilitara transporta cantitatea de  16,56 m.c. lemn foc esență fag, cu un plus de 2,3 m.c. față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire, avându-se în vedere și toleranța admisă.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform prevederilor art.19, alin. (2), lit. c) din Lg. 171/2010, iar cantitatea de 2,3 mc. lemn foc fag, în valoare de 389 lei a fost confiscată și predată în custodie OS Marginea.       

Niciun comentariu

Un produs Blogger.