Conducerea Spitalului Județean, intenție controversată: după 24 de ore în sectorul Covid, medicii vor lucra încă opt ore în sectorul non-Covid



Conducerea Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava pregătește revenirea unității medicale la programul de gărzi.

În prezent, personalul din sectoarele cu pacienți infectați cu noul coronavirus lucrează în ture de câte 12 ore. Conducerea unității medicale pregătește revenirea la sistemul de gărzi de 24 de ore.

„Adică 24 de ore lucrezi la Covid, iar dimineață, după 24 de ore, te schimbi și te duci încă opt ore la non-covid. Este inuman!”, a declarat, sub protecția anonimatului, un angajat al Spitalului Județean Suceava.

„Orele suplimentare, care sunt multe, nu se plătesc. Se dau zile libere pe care oricum nu le poți lua pentru că nu este personal suficient. Facem ore suplimentare ca să acoperim turele, alfel nu ar avea cine să muncească. Salariile s-au diminuat semnificativ, pentru că pe fluturașul de gărzi dacă până acum aveai trei-patru mii de lei, acum ai zero”, a mai spus sursa citată.
Mai nouă Mai veche