Procurorii în cercetează sub control judiciar pe scandalagiul din Fălticeni care flutura o sabie și o baionetă pe stradă

Marți, 16 iunie 2020, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a luat măsura preventivă a controlului judiciar faţă de un inculpat pentru săvârşirea a trei infracţiuni de distrugere prev. de art. 253 alin. 1 C.pen., şi infracţiunea de tulburarea ordinii şi liniştii publice prev. de art. 371 C.pen. reţinându-se în sarcina acestuia faptul că la data de 15.06.2020, în jurul orelor 1100, după ce a agresat o persoană de sex masculin în zona centrală a mun. Fălticeni, a revenit la locul agresiunii înarmat cu o sabie cu care a distrus mai multe rafturi şi vitrine ale unui magazin şi a ameninţat o altă persoană vătămată. După aproximativ 10 minute în sprijinul inculpatului a venit tatăl său (coinculpat în cauză) înarmat cu o baionetă, aceştia fugind după persoana ameninţată şi fratele acesteia, timp în care coinculpatul a lovit cu baioneta autospeciala de ambulanţă, autoutilitara cu care organele de poliţie s-au deplasat la faţa locului şi un autoturism aparţinând unei persoane fizice, pe care le-a degradat.

La data de 15.06.2020 faţă de inculpat a fost luată măsura preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 ore.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Mai nouă Mai veche