Salonul Virtual al Ofertelor Educaționale Suceava 2020



Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Suceava organizează anul acesta Salonul Virtual al Ofertelor Educaționale Suceava 2020, pe site-ul instituției, https://cjraesuceava.com/. Aceasta este alternativa prin care profesorii consilieri școlari își propun să vină în sprijinul absolvenților claselor a VIII-a din județul Suceava, într-o perioadă de izolare.

Dacă în anii anteriori absolvenții de gimnaziu se întâlneau cu viitorii colegi și profesori din licee într-un spațiu generos, în care aveau posibilitatea să interacționeze și să adreseze direct întrebări, anul acesta spațiul de întâlnire este virtual.

Pe site-ul CJRAE Suceava, în spațiul special amenajat, adolescenții pot vizualiza prin intermediul pliantelor, posterelor, prezentărilor PPT, filmelor de promovare, ofertele școlare pentru anul 2020-2021. Peste 30 de licee din județ își prezintă specializările și activitățile de succes.

Alegerea traseului educațional este un pas foarte important pentru fiecare elev. Un pas ce este necesar să fie sprijinit de familie și îndrumat de specialiști în educație. Un început de drum ce se va dovedi cu suișuri și coborâșuri, cu incertitudini uneori, dar care va părea mai ușor dacă va fi unul făcut în cunoștință de cauză.

Profesorii consilieri școlari de la CJRAE Suceava pot sprijini acest start, pot oferi informații care să îi ajute pe absolvenții claselor a VIII-a să-și stabilească niște repere, să-și cunoască acele caracteristici personale relevante pentru orientarea în carieră, să-și construiască un profil vocațional.

Specialiștii centrului vor sta la dispoziția elevilor și a părinților acestora pentru a răspunde online la eventualele întrebări și nelămuriri legate de traseul educațional pe care îl vor urma viitorii liceeni. Întrebările pot fi formulate în scris, în secțiunea de comentarii precum și pe pagina de Facebook a CJRAE Suceava, fiecare urmând a primi răspunsul în spațiul privat.
Mai nouă Mai veche