Ședință la DSP Suceava pentru organizarea examenelor naționale

Ședință DSP Suceava

Joi, la sediul Direcției de Sănătate Publică Suceava, la solicitarea prefectului județului Suceava, a avut loc o ședință de lucru cu dr. Florin Dinu Sădean, care a preluat atribuțiile specifice funcției de conducere de director executiv prin Ordinul Ministrului Sănătății nr. 813/ 11.06.2020.

Tema principală a ședinței de lucru a fost analiza activităților de pregătire a unităților de învățământ în vederea derulării, în perioada următoare, începând cu data de 15.06.2020, a examenelor naționale și concursurilor școlare.

La ședința de lucru au mai participat medicul epidemiolog Cătălina Zorescu și medic primar Arina Bădăluță din cadrul Compartimentului de Igienă Școlară din partea Direcției de Sănătate Publică Suceava, prof. Grigore Bocanci inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Suceava și col. Costică Ghiață inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava.

Grigore Bocanci, inspector școlar general a prezentat rezultatele activităților de control desfășurate în perioada 26.05- 02.06.2020, de către inspectorii școlari sub coordonarea inspectorului general adjunct prof. Mircea Popescu, cu scopul de a monitoriza pregătirea unităților de învățământ în vederea reluării cursurilor școlare în perioada 02.06 - 12.06.2020.

Astfel, în urma verificărilor realizate s-a constatat că în școli au fost elaborate proceduri proprii, a fost realizată o bază de date cu elevii care participă la cursuri cu avizul părinților, a fost întocmită o evidență cu profesorii care participă, personalul auxiliar și nedidactic cu stabilirea responsabilităților și s-a întocmit un program de desfășurare a activităților zilnice în grupe de maxim 10 elevi. De asemenea s-a constatat că în școliau fost efectuate dezinfecții și igienizări, au fost asigurate substanțe dezinfectante, săpun, prosoape de hârtie, dispensere cu dezinfectant pentru mâini și au fost achiziționate termoscanere non- contact. S-a realizat materializarea distanțelor între elevi, trasee de circulație și a fost stabilită așezarea în bănci cu păstrarea distanței de 2 m. La unele unități școlare au fost poziționate la intrare tunele de dezinfecție.

În spațiile unde se desfășoară activități au fost afișate mesaje de informare cu privire la normele igienico- sanitare și de prevenire a infectării SARS- CoV-2 iar elevii și personalul angajat au fost instruiți cu privire la respectarea acestor norme.

A doua temă abordată în cadrul ședinței de lucru a vizat cele două cazuri de elevi depistați pozitiv în această perioadă și anume eleva din cadrul Colegiului Alexandru cel Bun Gura Humorului și eleva înmatriculată la Școala Gimnazială Miron Costin, Suceava.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Suceava au comunicat că anchetele epidemiologice în cazul celor două eleve depistate pozitiv la testul COVID- 19, sunt în desfășurare, fiind înștiințat în acest sens, în cursul zilei de 10.06.2020, Institutul Național de Sănătate Publică.

Având în vedere că în perioada pregătirii unitățile școlare au asigurat condițiile igienico- sanitare pentru a preveni îmbolnăvirea elevilor și a personalului medical – triaj epidemiologic, dezinfecția încălțămintei, a mâinilor, purtarea măștilor de protecție, etc- și luând în considerare că atât elevii cât și personalul didactic contacți cu cele două eleve nu au avut un contact neprotejat, medicii epidemiologi din cadrul DSP Suceava au considerat că se poate permite participarea copiilor în prima sesiune a Evaluării Naționale 2020 cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară care sunt deja implementate la nivelul școlii.

Aceste aspecte au fost aduse, în cursul dimineții, la cunoștința conducerii celor două unități școlare, Ministerului Educației și Cercetării și Centrului județean pentru Coordonarea și Conducerea Intervenției, prin adrese ale DSP Suceava.
Mai nouă Mai veche