11 noi cazuri de Covid-19, marți, în județul Suceava. La nivel național au fost raportatr 613 noi cazuri



Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat că numărul total al sucevenilor infectați cu noul coronavirus a ajuns marți la 4.188, în creștere cu 11 cazuri față de ziua precedentă. La nivel național au fost raportate, marți, 14 iulie, 613 noi cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Astăzi, 14.07.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3602 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate șase persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 13 persoane vindecate.

Din totalul celor 529 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 101 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 129 de pacienți sunt în zona tampon și 299 de pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). În secția ATI sunt internați 7 pacienți, toți pacienții fiind ventilați.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 16 de pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 8 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Conform precizărilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, 2 persoane diagnosticate Covid-19 au refuzat internarea la Spitalul Municipal Rădăuți, iar 2 paciente diagnosticate pozitiv Covid-19, care au născut la spitalul județean, au solicitat externarea la 3 zile, nou născuții fiind negativi la testul Covid-19.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 53 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 32 au câte un caz în evoluție, 22 au sub cinci cazuri în evoluție, 4 au sub zece cazuri în evoluție iar 3 au peste zece cazuri în evoluție.

In cursul zilei de ieri au acționat pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov2 și verificarea modului de respectare a măsurilor de protecție peste de politiști, jandarmi, lucrători ISU dar și specialiști din cadrul ITM, DSP, DSVSA. Au fost verificate 41 de societați comerciale și au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale pentru nerepectarea măsurilor de protecție individuală sau pentru nerespectarea măsurilor de duminuare a riscului de către agenții economici în valoare de 10.000 lei.

In această perioadă au fost intensificate acțiunile de verificare și control, scopul fiind în principal responsabilizare a cetățenilor dar și a agenților economici.

În data de 13 iulie 2020 Politia de Frontieră Suceava a desfășurat o acțiune pe linia prevenirii răspândirii pandemiei Covid19, in Punctul de Trecere a Frontierei Siret în colaborare cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Suceava. În cadrul acțiunii au fost verificați 25 șoferi de tiruri și autocamioane pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov2 și a modului de respectare a măsurilor de protecție, nefiind aplicate sanctiuni contraventionale.
Mai nouă Mai veche