Buletin de presă, 14 iulie 2020 - IPJ Suceava


Sancțiuni contravenționale în valoare de 216.396 lei aplicate de polițiști

În perioada 10-12.07.2020, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formaţiunile de profil din judeţ a organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză şi a depăşirilor neregulamentare, ocazie cu care au fost aplicate 352 sancțiuni contravenționale în valoare de 216.396 lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea confiscării 68 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.
De asemenea au fost constatate 3 infracțiuni la regimul rutier.


Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

La 13.07.2020, orele 18.10, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Cajvana a primit spre punere în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis în aceeaşi zi de Judecătoria Gura Humorului faţă de un localnic de 48 de ani.
Bărbatul de 48 de ani a fost identificat de poliţişti la locuinţa sa, fiind reţinut, escortat şi încarcerat la penitenciarul Botoşani.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 13.07.2020, ora 11.35, în timp ce conducea atelajul hipo pe D.C 8, pe raza localității Drăgușeni, un localnic de 60 de ani a pierdut controlul asupra atelajului și a căzut pe sol. De asemenea din atelaj a căzut și o localnică de 47 de ani.
În urma accidentului a rezultat rănirea atât a bărbatului de 60 de ani cât şi a femeii de 47 de ani, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordrea de îngrijiri medicale.
Conducătorul atelajului a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 13.07.2020, ora 18:15, în timp ce conducea mopedul pe DC65 pe raza comunei Verești un localnic de 14 ani a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune cu autoutilitara condusă regulamentar de un bărbat de 35 de ani din municipiul Suceava.
În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a tânărului de 14 ani care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 13.07.2020, în jurul orei 00.30, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe DJ 209 G pe raza comunei Straja, autoturismul condus de un localnic de 32 de ani.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 13.07.2020, orele 09:50, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Cernăuți din localitate ansamblul format din autoutilitară și semiremorcă condus de un bărbat de 44 ani din comuna Baia.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 13.07.2020, în jurul orei 18,50, în timp ce un localnic de 43 de ani conducea tractorul pe un teren agricol din localitatea Drăgoieşti, ce prezenta în partea vestică o declivitate, roata din partea stângă a utilajului agricol a derapat, moment în care acesta s-a răsturnat, iar o localnică de 50 de ani, care se afla pe scara tractorului a căzut.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea uşoară a femeii de 50 de ani, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Din verificările efectuate, poliţiştii au constatat faptul că, tractorul nu era înmatriculat sau înregistrat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „vătămarea corporală din culpă”, ce va fi soluţionat procedural.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.